Антъни Джошуа обяви, че в САЩ никога не са го

...
Антъни Джошуа обяви, че в САЩ никога не са го
Коментари Харесай

Антъни Джошуа: Чувствам, че не получавам достатъчно уважение в САЩ

Антъни Джошуа разгласи, че в Съединени американски щати в никакъв случай не са го уважавали като сериозен боксьор в тежка категория поради любовта на британците към чая и кралицата. Олимпийският първенец от 2012 година завоюва купата на IBF единствено 3 години откакто стана експерт, след което надделя Владимир Кличко в исторически мач на Уембли през 2017.

Но историята на Джошуа с американците не е на равнище. Той не съумя да се контракти за мач с родения в Алабама първенец на WBC тогава Дионтей Уайлдър и почитателите в Съединени американски щати взеха решение, че Ей Джей го е боязън.

Дебютът на Джошуа в Съединени американски щати донесе първата му загуба като експерт. През 2019 година Анди Руис Джуниър победи британеца и това в допълнение снижи репутацията му оттатък океана. Самият Джошуа твърди, че янките считат британците по-увлечени по чая и кралицата, в сравнение с към бокса.

„ Чувствам, че не получавам задоволително почитание “, разгласи Ей Джей преди реванша с Усик в Саудитска Арабия. „ Когато започнах в тази категория си мислех „ ще се изправя против всеки противник. Незавизимо кой е той “. Може би тъй като съм британец, американците в никакъв случай не са ме уважавали. Исках да донеса купите в Англия и да покажа, че сме солидни. Някои хора обаче си мислят, че ние единствено пием чай и си приказваме за кралицата “.

„ Има хора, които не престават да ме питат „ Ей Джей, какво е да се срещнеш с кралицата? “ Не ме виждаха като преобладаваща мощ в бокса “, добавя Джошуа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР