Ансамбълът по художествена гимнастика в състав Женина Трашлиева, София Иванова,

...
Ансамбълът по художествена гимнастика в състав Женина Трашлиева, София Иванова,
Коментари Харесай

Ансамбълът е отбор на месец септември

Ансамбълът по художествена гимнастика в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева, Радина Томова бе избран за Отбор на месец септември, откакто завоюва златните медали в многобоя и на финала на три ленти и две топки на Световното състезание по художествена гимнастика в София. Грациите получиха 20 гласа от спортните редакции.
Прочетете още
Весела Димитрова е треньор номер 1 на месеца с 18 гласа. Специалистката благодари за премията и сподели, че се гордее с девойките от тима.

" Благодаря на всички, които са дали своят вот за нас и за тази хубава премия. Щастлива съм, че те са тим на месеца. Представиха се ослепително на Световното състезание в София и съм горда да бъда техен треньор ", съобщи Димитрова.

Женина Трашлиева също благодари за премията от името на тима и съобщи, че до олимпийските игри в Париж 2024 им следва още доста работа.

" За нас е голяма чест да получим тази премия. Много сме радостни, че се представихме почтено на Световното състезание в София. Надявам се да продължим да радваме всички с нашите триумфи. Продължаваме да работим и да реализираме нови върхове. До олимпийските игри в Париж има още доста работа да свършим, още доста надпревари, само че малко по малко ще стигнем до олимпийския връх. Не мисля, че работим по-спокойно след извоюваната олимпийска квота, тъй като задачите са едни и същи и тренировките също ", сподели Трашлиева.

Тя добави, че девойките се пробват да се абстрахират от огромните упования към тях след олимпийската купа на предходния отбор в Токио 2020.

" Не знам дали ни тежат чак толкоз упованията. Ние се опитваме да се абстрахираме и да работим умерено ", разяснява тя.

Едното от съчетанията на ансамбъла по художествена гимнастика за новия сезон е съвсем готово, разгласи старши треньорът на отбора Весела Димитрова на конференция през днешния ден.

Тимът организира лагер на високопланинската база Белкемен, а от три дни към този момент работи по новите съчетания.

" Проведохме потребен лагер на Белмекен, с който постоянно стартира подготовката за новия сезон. От три дни вършим новите съчетания. Едното е съвсем готово - на ленти и топки. Избрали сме музика и за другото. Момичетата са доста стимулирани. Надявам се, че до края на годината и двете стратегии ще бъдат подготвени. Музиките са доста въздействащи, само че идната година няма да играем на български фолклор ", сподели Димитрова.

Вече е подготвена и стратегия на отбора за присъединяване в надпреварите през 2023-а. Българският отбор ще взе участие на четири от петте Световни купи, на Европейското състезание в Баку (Азербайджан) и на Световния шампионат във Валенсия (Испания).

" Заложила съм съчетания с към 2 точки повече за компликация. Но ще заложим повече на хореография и артистичност. В началото на февруари може би ще има открити контролни, на които ще покажем композициите ", добави Димитрова.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР