Ансамбълът ни за девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова,

...
Ансамбълът ни за девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова,
Коментари Харесай

Българският ансамбъл-девойки спечели сребърен медал

Ансамбълът ни за девойки в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова завоюва сребърен орден в многобоя на Европейското състезание по художествена гимнастика във Варна.

Българките събраха общ брой от 65.450 точки. Възпитаничките на Вяра Ваташка и Цветелина Найденова изиграха мощно композицията си с пет топки и бяха оценени с 38.250 точки, а на пет ленти позволиха неточности и получиха от съдиите 27.200 точки. Така нашите девойки откриха място измежду осемте най-хубави тима във финалите и на двата уреда.

Европейски шампионки с резултат от 67.800 точки (40.500 точки за съчетанието с 5 топки и 27.300 точки за това с 5 ленти) са гимнастичките на Русия.

Бронзовите оценки станаха владеене на ансамбъла на Израел с 63. 175 точки (37.000 точки за съчетанието с 5 топки и 26.175 точки за това с 5 ленти)

"Максималисти сме, тъй като знаем какво могат и по какъв начин упражняват в залата. Надяваме се тази вечер на финалите да изгладим всички грешки и да го изиграят в действителност по най-хубавия метод. Подготвяхме се с обич и успокоение, само че и с доста работа. Момичетата знаеха, че нямат доста време, работеха доста съсредоточено в залата и нямахме пропуснати тренировки. Наистина бяхме доста съсредоточени, доста се раздаваха - и те и ние. Смятам, че в действителност си изработихме съчетанията и сме изцяло подготвени. Надявам се в цялостния си искра тази вечер да покажем композициите си ", сподели след края на надпреварата за многобоя Вяра Ваташка.

Помощничката й Цветелина Найденова беше част от ансамбъла за дами, който завоюва бронзов орден на Игрите в Рио 2016, само че в този момент е от другата страна - като треньор.

"Много е мъчно, тъй като тези деца несъмнено им липсва опит. Те са по-малки, трябват им доста надпревари, доста опит. Затова ние се опитахме да пресъздадем тази конюнктура и постоянно имахме най-малко по едно контролно на седмица - с аудитория, по трика, с цел да могат да се обиграват. Бих споделила, че когато съм от другата страна в този момент като треньор терзанието е доста по-голямо. Като играч не съм се тормозила толкоз, просто знам, че излизам и си го изигравам, а в този момент в профил е доста по-притеснително. Направо ми идва да изляза и аз обаче не мога нищо да направя, единствено седим и гледаме и им стискаме палци да си го изиграят, тъй като в действителност могат ", добави Цветелина Найденова.

Финалите на обособените уреди стартират в 19.00 часа, а от 18.30 часа е формалното разкриване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР