Ансамбълът на Германия е под въпрос за участие на европейското

...
Ансамбълът на Германия е под въпрос за участие на европейското
Коментари Харесай

Ансамбълът на Германия е под въпрос за европейското първенство в Гуадалахара



Ансамбълът на Германия е под въпрос за присъединяване на европейското състезание по художествена гимнастика в Гуадалахара (Испания). Причината е контузия на една от главните гимнастички, това разкри Нешка Робева в особено изявление за предаването „ На финала “ по „ Хоризонт “. От няколко месеца именитата треньорка е ментор на националния тим на страната.

„ За страдание едно от децата получи травма  и в този момент чакаме да забележим какво ще кажат лекарите. Тя играе на основно място и персонално аз  не съм уверена дали ще можем да я сменяем. Ако се окаже, че тя не може да взе участие, аз ще упорствам да не участваме изобщо, вместо да участваме по какъв начин да е. Най-късно до на следващия ден вечерта ще се знае дали ще пътуваме за Испания. Иначе последното съревнование даде вяра, че можем да наваксаме тези пропуснати 3-4 месеца, макар че това е нещо непреодолимо “, съобщи Нешка Робева.

В момента Нешка Робева е в Германия, където управлява подготвителния развой на немския състав. Тя ще се прибере в България в петък, с цел да може събота и неделя да участва на интернационалния шампионат за Купа „ Левски “ и за Приз „ Маргарита Рангелова “. 26-то издание на конкуренцията ще събере 360 състезателки от 22 клуба, представителки на 8 страни.

„ Тази година взехме решение да създадем шампионата по-сериозен, в действителност на бъде съревнование. Решихме състезателките да играят цялостна стратегия, а не по едно или две съчетания. Това понижи броя на участничките, само че пък мисля, че Марги Рангелова заслужава това. Днес всички знаят за българските „ Златни девойки “, само че малко хора знаят, че кръстница на тези „ Златни девойките “ беше Маргарита Рангелова. Посланието, което тя остави у като заглавието на една от нейните книги – „ без битка, няма победа “. Тя беше уверена в това, че спорта би трябвало да построява и построява персони “, приключи Робева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР