Ансамбълът на България започна по много добър начин Световната купа

...
Ансамбълът на България започна по много добър начин Световната купа
Коментари Харесай

Рекордни оценки за ансамбъла ни на Световната купа в София

Ансамбълът на България стартира по доста добър метод Световната купа по художествена гимнастика в София.

Отборът ни получи рекордна оценка за съчетанието си с пет топки и поведе в класирането за многобоя след първия ден на шампионата.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова изиграха доста мощно композицията си и получиха извънредно високата оценка от 44.150 точки, от които 35.100 за компликация и 9.050 за осъществяване. Така възпитаничките на Весела Димитрова се класираха за финала на пет топки, който е в неделя, оповестява Българска телеграфна агенция.

Оценката от 44.150 точки за българския отбор е най-високата, присъждана досега в историята на художествената гимнастика!

На второ място е тимът на Япония с 37.700 точки, а на трето Азербайджан с 37.450 точки. В топ 6 са още Русия 35.950 точки, Беларус с 35.750 точки и Германия с 34.400 точки.
 Добра подиум подготовка за българските гимнастички
Добра подиум подготовка за българските гимнастички

Световната купа стартира на следващия ден в 10:00 часа в " Арена Армеец "

60 самостоятелни гимнастички и 11 ансамбъла от 37 страни вземат участие в влиятелната конкуренция.

Официален посетител на надпреварата е Моринари Ватанабе, президент на ФИГ, който похвали уредниците за отличния метод, по който са се справили с реализирането на това съревнование във време на пандемия. Той пожела триумф на всички на чист български език, а кметът на София Йорданка Фандъкова публично откри Световната купа в София. Сред формалните посетители бяха президентът на БФГимнастика Красимир Дунев, легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев, президентът на Търговска колегия по художествена гимнастика към ФИГ Наталия Кузмина (Русия), трикратните международни шампионки Мария Гигова и Мария Петрова, Йорданка Благоева, международна рекордьорка в скока на височина, и други.

Боряна Калейн води във краткотрайното класиране след привършване на квалификациите на обръч и топка при дамите на Световната купа в София.

Втората позиция заема европейската шампионка Линой Ашрам от Израел, а след нея са двете представителки на Беларус Алина Харнаско и Анастасия Салос. Втората българка Катрин Тасева е пета досега.

В събота надпреварата продължава от 10.00 часа с вторите два уреда при дамите бухалки и лента, след което ще станат известни призьорките в многобоя и финалистките на четирите уреда, а ансамблите ще играят съчетанията с три обръча и два чифта бухалки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР