Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа

...
Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа
Коментари Харесай

Ансамбълът ни спечели титлата в многобоя от Световната купа в Румъния

Ансамбълът на България завоюва купата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж.

Грациите в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова получиха общ брой от 66.200 точки, с което взеха златните медали. Днес възпитаничките на Весела Димитрова демонстрираха новото си комбиниране с три ленти и две топки. Те имаха някои грешки, само че получиха първа по мощ оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за компликация.

Вчера нашите девойки получиха 35.400 за композицията си с пет обръча, а в неделя ще вземат участие и на двата финала на уредите. На второ място в многобоя остана отборът на Израел с 65.850 точки (36.450 пет обръча и 29.400 три ленти/две топки), а бронзовите оценки завоюваха испанките с 64.700 точки (34.350 и 30.350). В топ 6 са още тимовете на Мексико, Франция и Бразилия.

Така българските гимнастнички ще играят на девет от 10 вероятни финала в неделя. При дамите Стилияна Николова, която взе сребърен орден в многобоя, е финалистка на обръч, топка, бухалки и лента, Боряна Калейн ще се бори за медалите на обръч, топка и лента, а при ансамблите България ще започва и на двата финала - с пет обръча и с три ленти/две топки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР