Анонимните артистични активисти от Destructive Creation предлагат Паметникът на Съветската

...
Анонимните артистични активисти от Destructive Creation предлагат Паметникът на Съветската
Коментари Харесай

Destructive Creation предлагат Паметникът на Съветската армия да се превърне в музей на терора

Анонимните артистични деятели от Destructive Creation оферират Паметникът на Съветската войска да се трансформира в " музей на терора, свободен за изобразяване " и " машина за пари ".

" Той е кух от вътрешната страна, има доста огромно пространство. Качили сме фотоси, да се види от всеки. Ако бъде оставен да бъде изрисуван, ще бъде продължение на натурален развой, подхванат от хората в София, освен от нас. Още през 90-те години, по време на измененията, паметникът е издраскан. По този метод да свалим този подправен ореол към него. Защото никой не драска по " Александър Невски " или даже по Паметника на Цар Освободител. Драска се по този монумент. Другите монументи не са по този начин издраскани и вандализирани, както той ", изясни пред БНР представител на групата Destructive Creation.

Преди време анонимните бяха изрисували скулптурите от паметника като герои на попкултурата.

" Отново бихме изрисували фигурите като супергерои ", заявява представителят, като добави, че си показват " боеца на върха като супермен ".

Разрушаването на паметника няма да се хареса на тези, които желаят да го запазят. Оставането му ще бъде компромисен вид, считат от Destructive Creation.

" С един подобен " музей на терора " ще запълним едно изчезнало леке. Нямаме подобен музей. Няма такова публично място, с което страната ни да признава, че се е случило. (…) Живеем във време, в което за младежите Тодор Живков е воин. Това е деформиране, което с бутането на паметника няма да бъде отстранено, само че с един музей, атрактивен, ще свалим ореола както към самия монумент, по този начин и към режима. "

" Да си купиш изкуство като от вендинг машина " – по този начин анонимните от Destructive Creation виждат бъдещето на Паметника на Съветската войска, в случай че бъде трансфорат в актуален по думите им музей.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР