Анонимна свидетелка по разследването Осемте джуджета твърди, че е виждала

...
Анонимна свидетелка по разследването Осемте джуджета твърди, че е виждала
Коментари Харесай

Анонимна свидетелка твърди, че виждала Сарафов над 10 пъти в Осемте джуджета

Анонимна свидетелка по следствието " Осемте джуджета " твърди, че е виждала над 10 пъти краткотрайно изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов в едноименния ресторант, употребен до преди две години като офис на търсения някогашен следовател Петьо Петров, по прякор Петьо Еврото. Показанията ѝ са част от нова поредност от документи, оповестени от Антикорупционния фонд, съобщи БНР.

Още през 2020 година АКФ огласи данни за търговия с правораздаване, в центъра на която е бил Петров.

Малко откакто стартира процедурата по отстраняването на Иван Гешев като основен прокурор, следствието " Осемте джуджета " ненадейно стана предпочитано и на Петьо Петров беше повдигнато задочно обвиняване. То се водеше от Софийската районна прокуратура, а материалите по него бяха изпратенина " пъкъл хок " прокурора, поради данни, свързани с Борислав Сарафов.

Именно документи от това следствие, което след отстраняването на Гешев СГП приключи, бяха публикувани от неправителствената организация.

В днешната поредност свидетелка с загадка идентичност твърди, че с изключение на и.д. основният прокурор Борислав Сарафов, в " Осемте джуджета " неведнъж са ходили и някогашната шефка на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова, като двамата влизали и излизали от стая на Еврото с кафяви пликове, евентуално с документи.

" Борислав Сарафов идваше по друго време на денонощието. Обичайно идваше денем. Стоеше към 40 минути или час. Докато е идвал, аз съм го виждала да приказва с Петьо Петров ", споделя анонимната свидетелка в показанията си.

От АКФ разясняват, че това е петият свидетел, който свидетелства за връзките на Сарафов с Петьо Еврото. От неправителствената организация напомнят, че преди месец bird.bg също разгласява протоколи от разпити от това следствие на други двама очевидци, единия от които е с загадка идентичност. Публично за визити на Сарафов са говорили и предприемачът Илия Златанов, и някогашната жена на Петров - Любена Павлова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР