Анонимен дарител изпрати 500 нови книги в 51-во училище в

...
Анонимен дарител изпрати 500 нови книги в 51-во училище в
Коментари Харесай

Анонимен дарител изпрати 500 книги в 51-во училище в София

Анонимен донор изпрати 500 нови книги в 51-во учебно заведение в София. Подаръкът е на стойност 5000 лв.. Какви заглавия има в пратката и по какъв начин се е стигнало до нея - историята описваме в рубриката " Търси положителното ".

София

Това е една от тези истории, които се предават от уста на уста. Така и почнала. След първия образователен ден майка на един от учениците разказала на свои другари, че в учебното заведение има три нови библиотеки. По една в коридора на всеки етаж. Впечатлен от концепцията, донорът изискал да добави рафтовете и майката се обадила на шефа на 51-во учебно заведение.
Асен Александров - шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна ": " Казах, че искам доста хубави книги, определени за деца сред 10 и 19 години, това, което децата четат. Ние си имаме класиката. "
И кашоните, цялостни със познание, почнали да идват.
Асен Александров - шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна ": " Това е натурален жест на един човек, който обича образованието. Наистина не знам кой е. Детето му не учи тук. "
" Принцът и просякът ", " Софийски вълшебник ", " Хари Потър ", " Властелинът на пръстените " и стотици други заглавия към този момент допълват сбирката на учебното заведение.
Лора Радева - 12 клас: " Когато имам опция, когато имам време, когато не закъснявам за някой час, пристигам тук да чета книги и е ужасно за разформироване. Чета книги, които са свързани с информация, информативни, които могат да ме научат на нещо забавно. " Асен Александров - шеф на 51 СУ " Елисавета Багряна ": " Това е една от обичаните книги на децата. Много я обичат. " Софийски магьосници ", от български създател - Мартин Колев. В модерна тема е и се конкурира с " Хари Потър ", " Властелинът на пръстените ", този вид род. "
500-те книги ще бъдат разпределени в четирите библиотеки в учебното заведение.
Вижте повече за акцията Търси Доброто
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР