Анкара счита резултатите от парламентарните избори в Сирия за невалидни,

...
Анкара счита резултатите от парламентарните избори в Сирия за невалидни,
Коментари Харесай

Ердоган: Турция не признава парламентарните избори в Сирия

Анкара смята резултатите от парламентарните избори в Сирия за невалидни, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи БГНЕС.
" В Сирия бяха извършени избори. По-точно, това бяха псевдоизбори. И къде е реакцията към тях от страна на страни, наричащи себе си първенци по народна власт? Турция е принудена да се намеси за потиснатите в Сирия и да изрази митинг ", сподели Ердоган, говорейки пред публицисти в Анкара.
Той добави, че Турция ще резервира военното си наличие в Сирия " до момента в който сирийският народ не получи независимост и мир ".
Парламентарните избори в Сирия се организираха предходната неделя единствено в Сирия с разделяне по региони, където всеки има право да гласоподава единствено по местоживеене. За жителите на провинциите Идлиб и Рака управляващите инсталираха спомагателни урни в местата за краткотрайно престояване. Сирийските жители, които са отвън родината си, съгласно законодателството на страната, не можеха да вземат участие в гласуването.
Междувременно Ердоган и канцлерът на Германия разискаха в телефонен диалог обстановката в Сирия и Либия, оповестява Анадолската организация.
Двамата държавни ръководители са разговаряли и във връзка с развиването на двустранните връзки с акцент върху стопанската система и туризма. Двамата са изказали отзиви по отношение на въпросите на битката с пандемията, в това число взаимоотношение в постпандемичния интервал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР