Анкара, съвместно с Токио, е готова да посредничи за разрешаване

...
Анкара, съвместно с Токио, е готова да посредничи за разрешаване
Коментари Харесай

Ердоган вижда себе си и Япония като посредници в иранската криза

Анкара, взаимно с Токио, е подготвена да посредничи за разрешаване на спора сред Съединени американски щати и Иран, съобщи турският президент Реджеп Ердоган, съобщи БГНЕС.
„ По време на диалозите с японския министър председател Шиндзо Абе на срещата на върха на водачите на Г-20 в Осака той попита дали можем да работим взаимно в тази обстановка (конфликтът сред Съединени американски щати и Иран). Отговорих - за какво не? Аз мога да договарям и с иранския президент Хасан Рухани, и с висшия водач на страната Али Хаменей. Няма никакъв проблем за това ", сподели Ердоган, представен от в. " Сабах ".
Той означи, че Япония, сходно на Турция, не утвърждава глобите на Съединени американски щати против Иран, добавяйки, че никой в международната общественост не желае да стане " част от тази рецесия ".
В последно време връзките сред Съединени американски щати и Иран доста се утежниха. Американските управляващи постановиха строги наказания против основни области на иранската стопанска система и не престават да усилват санкционния напън. Целта на Вашингтон е да " промени държанието на Ислямската република ". Чрез повторните наказания Съединените щати принудиха всички купувачи на ирански нефт да спрат да го купуват. Съединени американски щати също оповестиха иранския Революционен гвардейски корпус за терористична организация. В отговор Иран призна Централното командване на Съединени американски щати, известно като CENTCOM, за терористична организация, а самите Съединени американски щати за " страна, спонсорираща тероризма ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР