Анкара. Победителят от тръжната процедура за изграждането на ново туристическо

...
Анкара. Победителят от тръжната процедура за изграждането на ново туристическо
Коментари Харесай

Hurriyet: Турция се надява да привлече повече чуждестранни туристи с изграждането на пристанище в Ефес

Анкара. Победителят от тръжната процедура за построяването на ново туристическо пристанище в разположения на турския бряг на Егейско море град Ефес не е разгласен, макар че процесът завърши преди повече от месец, отбелязва вестник Hurriyet .
Предложението за " антично пристанище и канал " на фамозния град Ефес, който през 2015 година бе включен в Списъка на ЮНЕСКО за международното културно и естествено завещание, е единствено едно от общо 35-те плана, издигнати от премиера Бинали Йълдъръм за провинция Измир. Идеята е препоръчана за първи път през 1993 година, само че по този начин и не са подхванати стъпки към реализирането й, предава Радио " Фокус " в рубриката " Балкански туристически часовник ".
Проектът, който ще направи Ефес наличен по море, включва построяването на канал с обща дължина от 6 130 метра, пристан, яхтено пристанище и мост. Геотехническото сондиране към този момент е приключено, а управляващите в Анкара са уверени, че един път приключено, пристанището ще способства за увеличение на броя на туристите, посещаващи Ефес.
През 2011 година Ефес е посетен от близо четири милиона туристи, само че тази цифра спадна до един милион души през последвалите години поради неприятната политика в региона на туризма. Влияние оказаха и дипломатическите разногласия, в които Анкара бе забъркана в последните години. Сега съответните органи се стремят не към привличането на всеобщи туристи, а към гости, които идват в града с яхти и дребни самолети.
Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР