Анимационният сериал за деца Междузвездни войни: Съпротива може да не

...
Анимационният сериал за деца Междузвездни войни: Съпротива може да не
Коментари Харесай

Първите гей герои в "Междузвездни войни" са включени в анимация за деца

Анимационният сериал за деца " Междузвездни войни: Съпротива " може да не е най-популярният в основаната от Джордж Лукас киновселена, само че показва първите хомосексуални герои в нея. Вчера от " Дисни " потвърдиха това, което почитателите от дълго време допускаха - че героите Орка и Фликс са гей двойка, заяви " Гардиън ".

Новината беше оповестена в подкаста " На кафе с Кеноби " от изпълнителни продуценти Атина Портильо, Брандън Ауман и Дъстин Ридж, които приказваха за идния втори сезон на анимацията, чиито първи епизод ще бъде излъчен на 6 октомври. " Без никакво подозрение те са гей двойка и ние сме горди с това ", разяснява Ридж.

Почитателите на сериала разкриха информацията още след епизод от първия сезон, в който Орка и Фликс посещават майката на Фликс. Фактът, че героите не са хора и моментът на тяхното откриване е неразбираем, припомня за други сходни подиуми в продукции на " Дисни ", като един взор сред двама от героите в края на " Красавицата и звяра ".

В последно време " Дисни " се пробва да показва половите ориентации в продукциите си. През 2021 година се чака в идващия филм за Тор да бъде показан и първият воин с бисексуална ориентировка - Валкирия, изиграна от Теса Томпсън.

Киновселената на " Междузвездни войни " беше подложена на критика заради неналичието на гей герои, като беше изтъквано по какъв начин хомосексуални персонажи от комиксите и книгите, свързани с поредицата, остават отвън филмите. Действието в " Междузвездни войни: Съпротива " се развива 6 месеца преди " Междузвездни войни: Силата се пробужда ". Тази година анимацията беше номинирана за премия " Еми " за детски сериал.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР