Анхайзер-Буш“ беше принудена да пусне реклама с джендър звезда, след

...
Анхайзер-Буш“ беше принудена да пусне реклама с джендър звезда, след
Коментари Харесай

Бил Гейтс за без пари стана акционер в пивоварна, която силните на деня в САЩ съсипаха насила

„ Анхайзер-Буш “ беше принудена да пусне реклама с джендър звезда, след която клиентите ѝ постановиха протест и тя закъса

Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “ изкупи от борсата сриналите се акции на най-голямата пивоварна в Съединени американски щати „ Анхайзер-Буш “, която малко преди този момент – при проведена акция, бе доведена до съществени финансови проблеми.

Информацията за договорката популяризира на 6 септември на първо време в. „ Ню Йорк поуст “.

Там написа, че Бил Гейтс, наподобява, има вяра, че макар големите усложнения сега, пред пивоварната има ярко бъдеще, откакто се е сдобил против единствено $95 милиона с 1,7 милиона акции на „ Анхайзер-Буш “. „ Анхайзер-Буш “ е производител на бирите „ Будвайзер “ и нискокалоричната „ Бъд лайт “.

Вестникът показва, че основаната в Сиатъл благотворителна фондация на милиардера, която към момента носи името и на някогашната му брачна половинка, има активи, оценени на $69 милиарда. Сделката е изключително любопитна на фона на случилото се с „ Анхайзер-Буш “. Намиращата се в Сейнт Луис, Мисури пивоварна закупи през април печална популярност, откакто бе съвсем принудена да пусне реклама, сресана по условията на „ модерния свят “. Макар фирмите в Америка да са видимо частни и самостоятелни от властта и господстващата идеология, на процедура сега те са подложени на голям напън да се подчинят на новия дневен ред. Онези, които откажат да го вършат, са пресирани по всевъзможни канали – посредством улични акции, акции за очерняния в обществените мрежи и посредством всекидневна антиреклама в превзетите мейнстрийм малките екрани, радиостанции и вестници.

В началото на април „ Анхайзер-Буш “ също се подчини на натиска и пусна реклама на „ Бъд лайт “. Главно лице в нея бе транссексуалната джендър звезда Дилън Мълвейни.
Мълвейни е от новото потомство инфлуенсъри, които са известни единствено с това, че са известни. Роден мъж, при започване на 2022 година той съобщи, че е решил към този момент да става жена. След което трансформира промяната на пола си в шоу, което разгласява ежедневно в Инстаграм и Тик-Ток, като отброява дните на своята женственост.

За негативно време Мълвейни събра 10 милиона почитатели, което осребри посредством инфлуенсърски очевидни и прикрити реклами на разнообразни артикули. Издания, близки до Републиканската партия на Съединени американски щати, към този момент писаха, че част от рекламните си контракти Мълвейни получава по линия на либералите и обичаната им форма на напън към известни компании.
 Дилън Мълвейни в първия ден на своята женственост
Самият той има различен сюжет за известността си. „ Когато стартира пандемията и останах без работа, си изтеглих приложението на Тик-Ток. Мислех си, че е единствено за деца. Реших въпреки всичко да опитвам облечен като жена с видео, озаглавено „ Първият ми ден като момиче “. И профилът ми се взриви. Наистина не знам друго място в интернет като Тик-Ток, което може да тласне основател на наличие да пораства със скоростта на светлината. Някои други обществени мрежи се придържат повече към съвършенството, несъразмерното редактиране и безупречността. Мисля, че съответно в Тик-Ток хората обичат суровия материал. “
Така през април той/тя се снима и в рекламното видео за „ Бъд лайт “.



Очаквано, незабавно след появяването му, видеото бе посрещнато на нож от нормалните консуматори на „ Бъд лайт “ – мъже, които в най-честия случай са професионални спортисти, спортисти, трениращи във фитнес зали, или състезаващи се в силови спортове. Цензурата не им разреши да излеят на воля възмущението си гласно в обществените мрежи, въпреки че и такива реакции не липсваха. Затова пък те се проведоха в групи, които оповестиха протест на бирата и стопираха да я купуват.
Само за първите 10 дни откакто Мълвейни цъфна с „ Бъд лайт “ в ръка, продажбите на това питие се сринаха с 47%. Те не са се възстановили и досега. Същото се случи и с акциите на компанията производител, чиято стойност падна с повече от 9%. Изглежда малко, само че загубите се пресмятат на към $30 милиарда За борсовите среди това е пагубен срив. В такива случаи притежателите на сходни „ рискови “ акции бързат да се освободят от тях. С което цената им пада още повече и най-после това може да докара даже до банкрут на компанията.

Именно в този миг на съществени проблеми се появява фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “ и изкупува всички налични акции. При договорка, зад която стои такова уважавано име от „ политбюрото “ на либерал-глобализма, акциите внезапно стартират да се повишават и стават търсени. Но налични към този момент няма. Бил Гейтс ги е изкупил до последната.
 Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “ разказва себе си като благотворителна. Практиката демонстрира, че тя печели парите си след проведени акции като тази с „ Бъд лайт “
Интересен е още един подробност, който загатва, че цялата преживелица с „ Бъд лайт “ е била добре готова и отработена авансово. Малко преди да се появи злощастната реклама с празнуващия женствеността си Дилън Мълвейни, Бил Гейтс, отново посредством обичаната фондация, купи акции за $90,37 млн. от съперника на „ Бъд лайт “ – нидерландската пивоварна „ Хайнекен “. Всички ранглисти я показват като втората желана от същия кръг лица – професионални спортисти и трениращи фенове в зали. Данните след април сочат, че фактически ползата на възмутените консуматори на „ Бъд лайт “ се е насочил точно към „ Хайнекен “, чиито акции към края на април нарастнаха.

Наблюдатели чакат скоро „ Бъд лайт “ да възвърне рекламната си тактика, ориентирана към главната група свои консуматори, историята с Дилън Мълвейни да бъде забравена, бирата още веднъж да се трансформира в най-търсена на пазара. А Бил Гейтс да се подреди с още някой милиард на вълната на цялата тази добре разиграна акция.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР