Анголският президент Жоау Лоуренсу (на снимката) запази своя пост, след

...
Анголският президент Жоау Лоуренсу (на снимката) запази своя пост, след
Коментари Харесай

Досегашният президент запази своя пост на изборите в Ангола

Анголският президент Жоау Лоуренсу (на снимката) резервира своя пост, откакто неговата партия Народно придвижване за избавление на Ангола (МПЛА) завоюва болшинство на парламентарните избори в страната, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

След като резултатите от изборите в сряда бяха оповестени, стана ясно, че МПЛА печели 51,7% от гласовете, което значи, че партията ще има 124 от 220-те места в законодателния орган на страната. Партията, която управлява Народното събрание избира президента, което значи, че Лоуренсу печели нов петгодишен мандат.

Националният съюз за цялостна самостоятелност на Ангола (УНИТА) на Адалберто Коста Джуниър, който е най-голямата опозиционна партия, получава 44,5 % от гласовете, което му обезпечава 90 места в Народното събрание. Резултатите са планирани и се основават на преброени 97,3% от гласовете.

Шестдесет и осем годишният Лоуренсу и неговата МПЛА, която е монополизирала политиката в страната от оповестяването на самостоятелност от Португалия през 1975 година, дадоха обещание стопански промени, вложения в бранша на публичното опазване на здравето и преустановяване на необятно публикуваната корупция.

УНИТА се разгласи за диверсификация на стопанската система, основана на петрола, и за основаване на по-добри благоприятни условия за приходи за по-широки пластове от обществото.

По време на неотдавнашната акция се смяташе, че УНИТА и 60-годишният Джуниър имат преимущество и те завоюваха мощна поддръжка, изключително в градските региони и измежду по-младите гласоподаватели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР