Английският шампион Манчестър Сити официално обяви, че привлича 14-годишният френски

...
Английският шампион Манчестър Сити официално обяви, че привлича 14-годишният френски
Коментари Харесай

Официално: Манчестър Сити плати €1,2 млн. за 14-годишен

Английският първенец Манчестър Сити публично разгласи, че притегля 14-годишният френски полузащитник Тайриси Нубиси, който сега играе за Лестър.

Трансферните права на момчето минават в Сити против сумата от 1.2 милиона евро плюс бонуси, прецизира френския вестник " Екип ".

Младият гений е изключително известен в последните шест месеца на Острова, като с изключение на Сити предпочитание да привлекат са имали Челси, Астън Вила, Манчестър Юнайтед, Нюкасъл и Арсенал.

Скаутите, които са го следили настояват, че Нубиси демонстрира показване надалеч оттатък общоприетото за ранната си възраст – като скоростта му на работа в средата на терена е изключително възхвалявана.

Макар и да е с френски паспорт, момчето е родено в Ливингстън (Шотландия). А поради произхода си и фамилията, има право да играе за няколко национални тима - Англия, Шотландия, Камерун и Франция. Вестник " Екип " твърди, че Нубиси би предпочел петлите, а от френската федерация са се свързани със фамилията му.

На клубно равнище той ще взе участие в тима U16 на Манчестър Сити този сезон. Ако всичко върви добре, той би трябвало да подпише първия си професионален контракт с Манчестър Сити, откакто навърши 17 години, оповестява onefootball.com.

И до момента в който Лестър са се съгласили с препоръчаните от Сити условия още преди месец, то дребният гений до последно се е чудил кой тим да избере.

Талантът е от спортно семейство. Баща му Патрик Нубиси е някогашен футболист на Хибърниън (Шотландия), само че играе малко и записва едвам 10 мача. Доста по-успешно камерунецът с френски паспорт се показва в Ливингстън и ФК Дънди.

След като приключва кариерата си, Патрик Нубиси приключва курс по физиотерапия и стартира работа в тима на Лестър. Именно тук стартира да играе и синът му, който към този момент ще носи екипа на Манчестър Сити.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР