Английският нападател Уейн Рууни разкритикува футболните власти на Острова за

...
Английският нападател Уейн Рууни разкритикува футболните власти на Острова за
Коментари Харесай

Уейн Рууни: Третираха ни като морски свинчета

Английският нападател Уейн Рууни разкритикува футболните управляващи на Острова за времето, което им лиши, с цел да отсрочат мачовете поради пандемията в света от ковид. Все отново футболистът на Дарби Каунти съобщи, че те са „ взели верния избор “.

Висшата лига и ЕФЛ отложиха всички мачове най-рано до 3-4 април. Тези решения пристигнаха на незабавна среща в петък, откакто мениджърът на Арсенал Микел Артета и крилото на Челси Калъм Хъдсън-Одой дадоха позитивни проби за ковид.

Уейн Рууни употребява авторитетното издание Таймс, с цел да показа, че той и съотборниците му в Дарби Каунти са били „ разтревожени “, до момента в който са чакали решението.

Бившият британски национал също по този начин предложи радикална смяна на графика в шампионатите, в който този сезон да завърши през лятото, а идващите два да започват през зимата.

Coronavirus: Wayne Rooney says footballers treated as 'guinea pigs' https://t.co/qvwXnrtktx
— BACL (@bacleague) March 15, 2020
„ След незабавната среща най-сетне бе взето вярното решение. Дотогава усещах, че футболистите в Англия се третират като морски свинчета “, съобщи Рууни.

„ Останалата част от спорта – тенис, Формула 1, ръгби, голф и футболът в другите страни бе замразен, а на нас ни споделиха да продължим “, добави още той.

„ В Дарби седяхме на подготвителната база в четвъртък и чакахме Борис Джонсън да приказва. Хората бяха разтревожени. За благополучие футболът направи верния избор. Трябваше да замразим сезона. Някои хора няма да са удовлетворени, само че в този случай футболът би трябвало да бъде на второ място. Това е спорт, просто спорт “, сподели някогашният състезател на Манчестър Юнайтед.

„ Ако животът на хората е изложен на риск, това би трябвало да бъде преди всичко – без значение от това дали ще спечелите купата, дали се пробвате да спечелите място в Европа или ще изпаднете “, добави още той.

„ Ще сме щастливи да играем до септември, в случай че сезонът бъде продължен. Това е нашата работа. Дано тогава да бъде безвредно за нас и почитателите “, съобщи Рууни.

„ Следващото Световно състезание ще бъде през ноември и декември 2022 година, тъй че може да се употребява тази обстановка и да приключим този сезон по-късно тази година. След това ще се подготвим за 2022 година като стартираме идващите два сезона през зимата “, добави още англичанинът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР