Английският комитет по изменение на климата (CCC) призова милиони англичани

...
Английският комитет по изменение на климата (CCC) призова милиони англичани
Коментари Харесай

На милиони британци казаха да не се отопляват през нощта, за да пазят климата

Английският комитет по изменение на климата (CCC) прикани милиони англичани да не отопляват домовете си вечер, с цел да оказват помощ на държавното управление да реализира задачата си за понижаване на нездравословните излъчвания.

Не, те не приканват елита да се откаже от частните си самолети и да ги размени с пътнически, нито да не изразходват 1000 единици гориво за разходка с яхта.

Крис Старк, ръководителят на CCC, желае от елементарните жители да изключват електрическите си отоплителни уреди (термопомпи) през нощта като част от по-широк блян за реализиране на „ икономии на излъчвания “.

В документ на CCC се предлага на британците да „ подгряват “ домовете си най-вече в следобедните часове, когато потреблението на електрическа енергия била по-ниско и по този начин щели да спестят пари.

„ Съществува забележителен капацитет за понижаване на въглеродните излъчвания единствено посредством смяна на метода, по който използваме домовете си “, се споделя в документ на CCC, в който се показва по какъв начин Обединеното кралство би трябвало да понижи излъчванията в интервала 2033-37 година

Критиците кипнаха

„ Мрежата към този момент кипи и сходни глупави хрумвания демонстрират какъв брой по-лошо ще става “, споделя Андрю Монтфорд, шеф на Net Zero Watch, пред The Telegraph. „ Ясно е, че възобновимите енергийни източници са злополука. Сега ни трябват политически водачи, които да имат смелостта да го признаят. “

От Даунинг стрийт намекнаха, че в този момент са подготвени да създадат противоположен завой на фона на предизвестията, че този ход ще усили фрапантно бедността в селските региони и… в действителност ще натовари още повече електрическата мрежа, която изпитва усложнения.

Проблемът с негодуванието на англичаните се е обострил още повече, откакто предишния месец Старк, шефът на ССС, си е призна чистосърдечно, че към момента употребил газов казан (каквито самият той предлага да не се пускат) у дома вместо електрическа термопомпа. И той не е единствен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР