Английският клуб Астън Вила потвърди загуба от 119,6 милиона британски

...
Английският клуб Астън Вила потвърди загуба от 119,6 милиона британски
Коментари Харесай

Астън Вила обяви финансова загуба от 119 милиона паунда

Английският клуб Астън Вила удостовери загуба от 119,6 милиона английски паунда в докладите си за 2023-а година, оповестени през вчерашния ден. Лошите финансови резултати идват макар сезона, в който се завърнаха в европейския футбол след повече от десетилетие. Мачове от шампионатите на УЕФА евентуално ще има и през есента, защото тимът сега заема 4-о място в класирането.

Загубите обаче ускоряват безпокойството по отношение на бъдещите трансферни тактики на Вила, още повече клубът би трябвало да се съобрази със затегнатите финансови правила на лигата и да не последва ориста на Евертън. " Карамелите " в началото бяха лишени от 10 точки, само че в следствие четири им бяха възобновени.

Правилата за облага и резистентност разрешават на тимовете да изгубят най-много 105 милиона английски лири за интервал от три години, макар че вложенията в инфраструктура, академия, благотворителна фондация и женски футбол могат да бъдат приспаднати и по този начин всеки клуб да се вмести в условията.

" Собствениците на Астън Вила остават ангажирани с дълготрайното и стабилно развиване на клуба и чакаме с неспокойствие да продължим да напредваме в осъществяването на нашия стратегически проект. Цифрите за нашите финансови загуби са в сходство с проекта, който сме обрисували, а и ние продължаваме да работим в границите на разпоредбите на Висшата лига “, се споделя в изказване на клуба, демонстриращо успокоение, че обстановката ще бъде нормализирана.

За сезон 2023/24 те са отчели доходи в бюджета в размер на 217.7 милиона паунда, което доста завишаване в съпоставяне със 178.4 милиона от предходната година. Преизчислението по разпоредбите за резистентност също по този начин разрешава на клубовете да приспаднат и загубите си от сезона, изумен от пандемията от КОВИД-19, както и от последствията по-късно.

Наказанието на Евертън – лишаване на 10 точки, беше наложено през ноември 2023-а. През февруари то беше ревизирано на минус 6, само че нови обвинявания се стовариха върху тях през януари и по този начин новата глоба въобще не е изключена. Изключение няма и за първенеца Манчестър Сити - изправен пред обвинявания допълнително от 100 хипотетични нарушавания на финансовите правила.

Вила обаче може да продължи да цялостни касата и от Европа, в случай че отстрани Аякс на осминафиналите в шампионата Лига на Конференциите. Първата среща сред двата тима е в четвъртък (7-и март) на стадион " Йохан Кройф Арена ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР