Английският футболен клуб Челси официално ще има нов собственик от

...
Английският футболен клуб Челси официално ще има нов собственик от
Коментари Харесай

Челси щя има нов собственик от понеделник

Английският футболен клуб Челси публично ще има нов притежател от понеделник. От пресслужбата на лондончани излязоха със известие, че всички елементи по продажбата на клуба на консорциума на Тод Боули са финализирани.

" Футболен клуб Челси може да удостовери, че нощес е реализирано дефинитивно съглашение за продажба на клуба на консорциума на Тод Боули. Очаква се договорката да завърши в понеделник. На този ден клубът ще разгласява спомагателна информация ", се споделя в формалния уебсайт на Челси.

Преди това продажбата на клуба беше утвърдена от управлението на британската Висша лига. Правителството на Обединеното кралство утвърди договорката, откакто получи правни гаранции, че Роман Абрамович, чиито активи в страната са замразени, няма да се възползва от продажбата на клуба. Сделката възлиза на 4,25 милиарда паунда (около 5 милиарда евро).

На 26 февруари Роман Абрамович съобщи ръководството на клуба на попечителите на Благотворителната фондация Челси след началото на съветската инвазия в Украйна. На 2 март той разгласи, че има намерение да продаде клуба. На 10 март държавното управление на Обединеното кралство наложи наказания против Абрамович и блокира активите на съветския предприемач, в това число футболния клуб. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР