Английският физик-теоретик Стивън Хокинг така и не беше удостоен приживе

...
Английският физик-теоретик Стивън Хокинг така и не беше удостоен приживе
Коментари Харесай

Защо Хокинг така и не е получил Нобелова награда?

Английският физик-теоретик Стивън Хокинг по този начин и не беше почетен приживе с Нобелова премия , без значение от многочислените оферти да му бъде присъдена за научния му принос, написа организация ТАСС.

" Възможното пояснение се състои в това, че до момента никой не е могъл научно да удостовери истинността на забележителните открития на световноизвестния академик ", посочи в изявление пред Шведското радио професорът от Стокхолмския университет Едуард Мьортсел.

" Фактът, че тези открития не са били доказани с наблюдения е било и основното затруднение ", означи Мьортсел, който се занимава с проблематиката, обвързвана с тъмната материя и разширението на Вселената. Специалистът също по този начин разясни, че Нобеловата премия се присъжда не за повсеместен принос в науката, а за съответни открития.

Основна популярност английският академик получи с така нареченото излъчване на Хокинг - доктрина, съгласно която черните дупки не са изцяло черни, а имат свое лъчение, макар че е доста едва. Но до момента никой не можа да удостовери на процедура тази доктрина.

" Проблемът с особеността на лъчението на Хокинг се състои в това, че колкото по-масивен е един обект, толкоз се чака и неговото лъчение да бъде по-голямо. С лъчението на Хокинг всичко е назад - колкото е по-малък обектът, толкоз по-голяма е силата, която той има. Съответно и неговото светлинно лъчение е по-значимо ", заключава Мьортсел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР