Английският булдог е популярен домашен любимец заради спокойния му нрав

...
Английският булдог е популярен домашен любимец заради спокойния му нрав
Коментари Харесай

Възпитание и обучение на английски булдог

Английският булдог е известен домакински любим поради спокойния му манталитет и солидарния му темперамент. Това е добра основа за работа на треньора, учащ и възпитаващ това животно. Не бива да се не помни обаче, че породата е мудна, както във връзка с двигателна интензивност, по този начин и на разбиране.

Английският булдог постепенно и мъчно възприема и запомня кучешките команди, само че пък нещо към този момент заучено, се помни дълго. Затова при избора на подготвителен развой е уместно да се приложат главните правила за образование на кучетата.

Те са избор на уместно време за занимания - кучето не е добре да се тренира незабавно след разходката, тъй като концентрацията му ще е слаба. В съвършен случай това би трябвало да се случи 2-3 часа след хранене и 15-20 минути след началото на разходката..

За да се насърчи британският булдог да извършва команди, е добре това да става с похвали, които от време на време са по-добри от най-вкусното лакомство. Естествено обичаните бисквитки или някаква кучешка храна правят доста добра работа.

Основните команди може да стартират да се упражняват незабавно откакто социализацията е дала резултат и кучето се ориентира добре в околната среда. Не бива обаче да се заучават повече команди по едно и също време, тъй като булдогът се затруднява от доста условия едновременно.

 Английски булдог

Трябва непрекъснато да се държи сметка, че това животно по никакъв начин не е интензивно, не обича и не може да прави по-сложни физически извършения и разходките в спокоен режим са единственото изпитание, което то толерира.

Горещините също са фактор, на който би трябвало да се обърне внимание. Булдогът не понася горещината и в такова време образование и тренировки са изключени. Остава като нужда единствено разходката и то в подобаващи часове.

Не може да се чака от британския булдог да научи разнообразни номера и да ги извършва за наслада на домакините. Дресурата не е неговото амплоа, само че може да се разчита, че ще бъде дисциплиниран и радушен член на фамилията, спокоен и добросърдечен, постоянно доброжелателен и предан към стопаните. Тези качества са заложени в характера му, само че се култивират и възпитават от индивида.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР