Английските национални отбори няма да играят мачове против руските, независимо

...
Английските национални отбори няма да играят мачове против руските, независимо
Коментари Харесай

Англия няма да позволи на националните си отбори да играят с руснаци

Английските национални тимове няма да играят мачове срещу съветските, без значение дали става дума за мъжки или младежки отбори, разгласи Футболната асоциация на Англия, представена от вестник Таймс.

Вчера по време на съвещание на Изпълкома на УЕФА беше взето решение да бъдат пуснати на терена младежки национални тимове на Русия, само че до 17-годишна възраст. Тези тимове би трябвало да бъдат без народен байрак, без осъществяване на националния химн на страната и да не организират домакинските си мачове на територията на Русия.

" Ние не поддържаме позиция за връщането на съветските национални тимове в календара и надпреварите на УЕФА без значение защо става дума. Нашата позиция остава непроменена. Отборите на Англия няма да играят против тимове от Русия ", се споделя в изказването на ФА.

За момента обаче няма изясненост къде тъкмо е позволена Русия, тъй като за квалификациите за Европейското състезание за юноши до 17 години през 2024-а година жребият от дълго време е изтеглен и Русия в него не участва. Финалната фаза ще се организира от 20-и май до 5-и юни 2024-а година в Кипър.

Същата е обстановката и с Европейското състезание по футбол за девойки до 17 години, което следващата година ще се разиграе в Швеция сред 5-и май и 18-и май. Жребият за квалификациите тук също беше изтеглен, Русия не участва, а мачовете стартират през октомври.

Така за съветските младежки и девически национални тимове до 17 години остава вид най-малко до 2024-а година да играят само другарски мачове на безпристрастен терен и без знаме на оборудването. УЕФА към този момент посочи, че клубните и националните тимове на Русия за мъже, дами, младежи няма да бъдат позволени още веднъж на интернационалната сцена до момента в който не завърши войната против Украйна.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР