Английските булдози са популярна порода кучета, известни със своята мускулеста

...
Английските булдози са популярна порода кучета, известни със своята мускулеста
Коментари Харесай

Хранене на английски булдог

Английските булдози са известна порода кучета, известни със своята мускулеста структура, набръчкано лице и другарски темперамент. Те също по този начин са известни със склонността си към наднормено тегло, което може да докара до здравословни проблеми като проблеми със ставите и сърдечни болести. За да сте сигурни, че вашият британски булдог ще остане здрав и благополучен, значимо е да му осигурите добре уравновесена и питателна диета.

Ето някои препоръки за хранене на британски булдог:

Изберете висококачествена храна за кучета

Когато става въпрос за хранене на британски булдог, значимо е да изберете висококачествена храна за кучета, която дава отговор на питателните им потребности. Потърсете храна за кучета, която съдържа същинско месо като първа съставна част и не съдържа пълнители или изкуствени консерванти. Можете също по този начин да се консултирате с вашия ветеринарен доктор, с цел да определите най-хубавата храна за британски булдог въз основа на неговата възраст, тегло и всевъзможни здравословни проблеми.

Следете размера на порциите на британския булдог

Английските булдози имат податливост към преяждане, тъй че е значимо да следите деликатно размера на порциите им. Прехранването може да докара до затлъстяване и други болести при британския булдог, тъй че е значимо да осигурите на кучето си вярното количество храна въз основа на неговата възраст, тегло и равнище на интензивност. Вашият ветеринарен доктор може да ви помогне да определите подобаващите размери на порциите за вашето куче.

График за хранене на британския булдог

Храненето на вашия британски булдог по постоянен график може да помогне за попречване на преяждането и да насърчи положителното храносмилане. Повечето възрастни британски булдози се оправят добре с две хранения дневно, до момента в който кученцата може да се нуждаят от по-често хранене. Опитайте се да храните кучето си едновременно всеки ден, с цел да установите рутина.

 Храна за британски булдог

Осигурете доста прясна вода

В допълнение към питателна диета, вашият британски булдог се нуждае от доста прясна вода, с цел да остане хидратиран. Уверете се, че осигурявате на кучето си чиста, прясна вода когато и да е и се уверете, че купата му с вода е елементарно налична.

Избягвайте да храните британския булдог с останки от масата

Въпреки че може да е изкушаващо да споделяте храната си с вашия британски булдог, значимо е да избягвате да го храните с останки от масата. Човешката храна може да има високо наличие на мазнини, сол и други съставки, които могат да бъдат нездравословни за здравето на вашето куче. Придържайте се към храненето на вашето куче с уравновесена диета с висококачествена кучешка храна.

В резюме, храненето на вашия британски булдог с питателна и добре уравновесена диета е от значително значение за неговото здраве и благоденствие. Като избирате висококачествена храна за кучета, наблюдавате размера на порциите, храните кучето си по постоянен график, осигурявате доста прясна вода и избягвате остатъците от масата, можете да помогнете на вашия британски булдог да живее благополучен и здравословен живот.

Вижте също:

- Възпитание на британски булдог;

- Характер на британския булдог;

- Обяви и цени за британски булдог.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР