Английската централна банка (BoE) и Министерството на финансите на Обединеното

...
Английската централна банка (BoE) и Министерството на финансите на Обединеното
Коментари Харесай

CBDC: Великобритания все още не знае какво да прави с дигиталния паунд

Английската централна банка (BoE) и Министерството на финансите на Обединеното кралство неотдавна оповестиха, че към момента не са взели дефинитивно решение по отношение на препоръчаната цифрова валута на централната банка (CBDC), наричана нормално цифров паунд.

В изказване, оповестено в четвъртък, в отговор на извършената през предходната година социална консултация по отношение на цифровия паунд, BoE и Министерството на финансите подчертаха продължаващия си ангажимент за изследване и създаване на евентуална цифрова валута.

Те признаха нуждата от спомагателни изследвания, преди да се дефинира опцията за въвеждане на тази валута.

Общественото допитване, което събра над 50,000 отговора от разнообразни заинтригувани страни, в това число обществеността, университетските среди и бизнеса, разкри необятно публикувани опасения по отношение на неприкосновеността на персоналните данни и отбраната им в границите на система за цифров паунд, при която централната банка емитира и ръководи валутата непосредствено.

В отговор на тези опасения BoE и Министерството на финансите увериха, че преди въвеждането на цифровата валута ще бъде признато ново законодателство, което да подсигурява правата на потребителите и да предотврати достъпа на държавното управление до персонални данни. Освен това те се ангажираха да проведат спомагателни публични съвещания, с цел да се прегледат и включат мненията.

Бим Афолами, стопански секретар на Министерството на финансите, акцентира желанието на държавното управление да подсигурява, че Обединеното кралство е добре квалифицирано, в случай че в бъдеще бъде въведена такава валута.

Въпреки това той акцентира, че “ ” и показа, че обичайните пари в брой ще продължат да бъдат налични паралелно с всяка евентуална цифрова алтернатива.

BoE и Министерството на финансите намекнаха, че в случай че вследствие на настоящите изследвания бъде утвърдена цифрова валута, нейното стартиране на пазара е малко евентуално да стане преди 2025 година Важно е да се означи, че при възможното въвеждане на цифдигитален паунд ще се даде приоритет на взаимното битие с физическите пари, а не на цялостната им подмяна.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР