Английската сол се нарича още епсомова сол. Представлява кристализиран магнезиев

...
Английската сол се нарича още епсомова сол. Представлява кристализиран магнезиев
Коментари Харесай

Детоксикация на тялото с английска сол

Английската сол се назовава още епсомова сол. Представлява кристализиран магнезиев сулфат – натурален минерал, съдържащ във всички живи същества. Притежава редица потребни свойства, като се отразява положително върху цялототяло.

Английската сол е извънредно известно средство за детоксикация и пречистване на стомашно-чревния си тракт. По-трайното ѝ използване води до намаляване. Въпреки това би трябвало да се има поради, че с използването ѝ и по-специално пероралното ѝ приемане, не би трябвало да се злоупотребява.

Много известна в последно време е лунната детоксикация благодарение на магнезиев сулфат. Този натурален способ за ликвидиране на токсините от организма се основава на въздействието на луната върху флуидите в организма. Ежемесечното му използване може да способства са бързото и здравословно понижаване на непотребното тегло или възобновяване на фигурата след раждане, без да се прибягва до изтощителни диети.

Един час след поемането на британската сол стартира банкет на доста течности – най-добре прясно изцедени цитруси. Препоръчва се микс от 2-3 лимони, 4-5 грейпфрути, 4-5 портокали – тъй че общото количество изцеден сок да доближи към 2 литра.

Ако имате потребност от бързо пречистване, то дозата е 10-30 г британска сол, разтворени в хладка вода. Не се предлага пречистване повече от един път месечно.

Поради това експертите предлагат да одобряваме дозите магнезиев сулфат през кожата, с цел да не се вреди на организма. Минерала оказва помощ за регулирането на 325 ензими в тялото, както и контролът на доста процеси – от придвижването на мускулите до елиминирането на токсините. За задачата можете да приложите следното:

Английска сол за краката – Смесете британска сол и топла вода, в пропорции 1:2. Накиснете краката за 30-тина мин. Подобна баня оказва помощ при напуканите пети и грубата кожа.

За да доставите на тялото си нужните дози магнезиев сулфат, можете да си приготвите и спрей с британска сол. За задачата се смесват равни елементи британска сол и вода. Полученото се впръсква в кожата един път седмично.

Освен всичко това британската сол може се употребява при приготвянето на маски за коса илице, унищожаване на гъбички от краката и утешение на нервната система.

Магнезиевият сулфат от своя страна усъвършенства концентрацията и съня, понижава напрежението, контролира придвижването на ензимите, спомага за усвояването на редица хранителни съставки, усъвършенства работата на стомашния тракт като подтиква произвеждането на храносмилателниензими, лекува запек и облекчава мигрената.

Когато и да прибегнете към използването на британска сол, няма да сбъркате. Главното е да се ползва рационално.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР