Английската сол има много ползи за здравето. Тя има разнообразни

Английската сол има много ползи за здравето. Тя има разнообразни ...

За какво е полезна английската сол?


Английската сол има много ползи за здравето. Тя има разнообразни приложения, от които можете да се възползвате. Сред най-честите от тях е ваната с английска сол, както за цялото тяло, така и само за краката. Английската сол може да се използва и за инхалация. Богатото наличие на магнезий в нея я прави прекрасно средство да подобрите здравословното си състояние и да облекчите някои болежки.

Защо английската сол е толкова полезна?

Английската сол дължи свойствата си на коктейла от минерали, които съдържа. Освен изобилно количество магнезий, тя е богата още на сяра и кислород, които под формата на солен разтвор имат изключително благоприятен ефект върху здравето.

Много от лечебните свойства на английската сол се дължат на високото ниво на магнезий в нея. Той оказва благотворно влияние върху нервната, сърдечносъдовата система, балансира нивата на кръвната захар, регулира кръвното налягане, участва в синтеза на протеини, костни клетки и клетките на ДНК.
Кои са здравословните ползи от английската сол?

За възстановяване след тренировка

Интензивните тренировки могат да предизвикат схващания на мускулите, болка, дискомфорт. Взимането на вана с английска сол има релаксиращ ефект, който може да допринесе за облекчаването на неразположенията при физическо претоварване. Редовно трениращите хора взимат добавки с магнезий, за да компенсират загубата му в тялото при натоварване. Ето защо ваната с английска сол е още един чудесен начин да си набавите нужния магнезий отвън.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg