Англия се класира за пръв път в своята история на

...
Англия се класира за пръв път в своята история на
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Англия успя - класира се за финала на Европейското първенство

Англия се класира за пръв път в своята история на край на европейско състезание. Момчетата на Гарет Саутгейт надвиха над Дания с 2:1 след продължения в полуфинален дуел и на своята стадион " Уембли " ще спорят за трофея с Италия на 11 юли. Хари Кейн донесе успеха с попадение в края на първото продължение, откакто преди този момент Дамсгор вкара с чудесно осъществяване на директен свободен удар, а Симон Кяер си означи автогол.

" Трите лъва " започнаха по-дейно и Стърлинг пропусна да вкара с прекрасен удар, само че последователно " аления динамит " се окопити и овладя самодейността. Дамсгор стреля хубаво в 24-ата минута, само че не уцели вратата.

В 30-ата минута обаче той извърши съвършен директен свободен удар от близо 30 метра и направи беззащитен Пикфорд - 1:0 за Дания. Това е първият позволен гол от отбора на Гарет Саутгейт на Евро 2020.

В 38-ата минута Стърлинг не съумя да преодолее Шмайхел макар, че бе на 4-5 метра фронтално против вратата. Още в идната офанзива обаче Англия изравни. Сака бе изведен по крилото, пусна паралелно на голлинията, а момент преди Стърлинг да вкара в празната врата Кяер се хвърли на шпагат и насочи топката в личната си мрежа - 1:1.

В 55-ата минута героична демонстрация на Шмайхел избави датчаните от инкасиране на второ попадение. Магуайър стреля с глава, а стражът на " алените " показва страховит инстикт и мазета.

След 70-ата минута дейностите на терена се успокоиха, като и двата отбора започнаха от ден на ден да се концентрират върху това да не създадат неточност и да позволен гол, който може да няма време да върнат.

Редовното време приключи без повече попадения и финалистът на Евро 2020 би трябвало да се дефинира от продължения и вероятно дузпи.

" Трите лъва " започнаха доста ефективно продълженията. Кейн стреля, само че Шмайхел избави, а незабавно след него и Грийлиш опитва рефлекса на датския вратар, само че още веднъж гол не падна.

В 102 минута Рахийм Стърлинг бе съборен в наказателното поле, а съдията Дани Макели отсъди дузпа. Хари Кейн стреля от бялата точка, Каспер Шмайхел избави, само че топката се върна навръх крайници на нападателя на Англия, който я прати в мрежата - 2:1.

През второто продължение Дания натисна в опит да изравни резултата и да се стигне до дузпи. Англия даде самодейността, само че се отбраняваше ловко. " Червения динамит " по този начин и не съумя да означи нужното попадение и Англия доближи до финала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР