Англия и САЩ завършиха 0:0 в битката в Група В

...
Англия и САЩ завършиха 0:0 в битката в Група В
Коментари Харесай

Англия и САЩ завършиха с нулево равенство

Англия и Съединени американски щати приключиха 0:0 в борбата в Група В на международното състезание. Противно на упованията - англичаните би трябвало да са щастливи от резултата, откакто се избавиха от проваляне, а не предложиха нищо, с което да покажат, че могат да завоюват.

Отборът от родината на футбола започва стремително в Катар - 6:2 над другояче постоянния отбор на Иран, който след това сподели зъби и би Уелс с късни голове за 2:0.

Американците направиха 1:1 на старта против Уелс.

Отличната в дебютната си среща Англия бе слаба против въодушевените национали на Съединени американски щати. Въпреки това обаче британците оглавяват групата и са най-близо до класиране на 1/8-финал преди последния мач в групата против Уелс. Съединени американски щати пък ще има потребност от наложителен триумф над Иран, а при триумф над англичаните щеше да е задоволителна и точка в заключителния дуел.

Тимът на Гарет Саутгейт стартира по-активно, атакувайки вратата на Съединени американски щати през цялото време на мача на стадион " Ал Байт ".

Англичаните направиха първия огромен пропуск в мача - Хари Кейн не съумя да вкара от близко в 9-ата мин.

Белингам изнесе топката и изведе Сака отдясно. Футболистът на " Арсенал " центрира към водача на " Тотнъм " Хари Кейн, който бе на десетина метра фронтално против вратата. Капитанът на " Трите лъва " шутира, само че Цимерман блокира и стаси тима си от сигурен гол.

В 25-ата мин след няколко " сигнала ", които към този момент получи британската отбрана, се стигна и до най-чистото състояние за Съединени американски щати, при което 

След хубаво разиграване на трима от янките вдясно по офанзивата, последва центриране на Тимъти Уеа, Уестън Маккени бе оставен безусловно непокрит сред двама британски бранители и засече от въздуха на крачка пред точката на дузпата, само че прати топката над вратата. 

След по-доброто начало за Англия, американците не просто върнаха салдото на терена, само че и иззеха самодейността. И в 33-ата мин като по знамение не поведоха.  Изключителен шут на Кристиан Пулишич разтресе напречната греда над вратаря Пикфорд.

В 41-ата мин бързият Сержиньо Дест с лекост навлезе в наказателното поле на Англия, направи няколко финта и шутира към вратата, само че Макгуайър съумя да блокира с крайник и топката излезе в корнер.

В 43-ата мин Пулишич скочи да отиграе с глава центрирана топка в наказателното поле, уцелия с рамо, само че я насочи към вратата на Пикфорд - около страничната греда.

Секунди след приключването на постоянните 45 Англия можеше да избухне - след хубава акция Мейсън Маунт се оказа на стрелкова позиция пред наказателното поле, незабавно насочи изстрел, само че вратарят Мат Търнър отговори уместно и отрази в корнер.

Въпреки че нямаше голове, мачът бе доста динамичен и съвсем без никакво прекъсване на играта. Този факт докара и до изцяло нетипичното за това международно продължение от единствено една минута.

И при започване на второто полувреме американците продължиха да са по-активни и по-опасни. Около 60-ата мин на мача даже проведоха самобитна миниобсада на вратата на Пикфорд - извършиха и три следващи ъглови удара, принудиха даже офанзивните играчи на Англия да са върнати в своето наказателно поле и да се отбраняват.

Чак в последните секунди на мача - в първата от общо четири дадени в допълнение време на второто полувреме Англия имаше късмет - след статично състояние. След центриране от корнер постоянният в отбрана Хари Макгуайър се извиси в опит да блесне и в офанзива - стреля с глава, само че единствено, с цел да се добави към статистиката прецизен удар. Иначе - лесна топка за вратаря.

В 3-ата мин от продълженията след центриране от свободен удар от Люк Шоу Хари Кейн се измъкна и насочи рисков изстрел с глава, само че около задачата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР