Англия е родината на футбола, но в историята си има

...
Англия е родината на футбола, но в историята си има
Коментари Харесай

Големият футболен герой на Англия - германец

Англия е родината на футбола, само че в историята си има единствено една международна купа. Тя идва на родна земя през 1966 година след край с Германия, а решителният гол е един от най-легендарните в историята на Световните шампионати. Джеф Хърст стреля мощно, топката удря напречната греда и пада към голлинията като и до сегашен ден никой не е сигурен, дали голът фактически е постоянен.

Хърст осъществя хеттрик в този мач и мигновено се трансформира в легенда на британския фтбол. Само че 52 години след популярния край, излиза наяве, че при разнообразни условия Хърст е можело да играе за другия тим във финала!

За първи път някогашният нападател разкри това, което постоянно е предполагал - че най-вероятно има немски корени. Според него фамилията на майка му идва от Германия, където е живяло с семейството Блик.

"Това е нещо, което не съм споделял пред обществеността. Защото не съм сигурен, дали ще бъде признато добре в тази страна ", споделя Хърст.

Той е роден през 1941 година и израства в годините след Втората международна война. А по това време немските корени са нещо, което се крие от хората.

Е, след толкоз време Хърст споделя за първи път своите догадки, които ще бъдат изследвани. Генетичен тест ще отговори на въпроса, дали фактически фамилията на майка му Евелин е немско.

"Спомням си, че чух по тази причина за първи път, когато бях още доста млад и това име Блик остана в моето схващане. Затова в този момент се надявам, че проучванията могат да потвърдят моите мисли. "

Англичаните реагирата с комизъм на любопитната вест. "Дейли Експрес " написа: "Боже, Джеф Хърст е немец! " Към материала има и фотография с Хърст, който гледа въпросително и държи фланелка на националния тим с номер 10 и името "Хюрст ".

Източник: gong.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР