Англия е известна със своите впечатляващи провинциални имения. Приемите и

...
Англия е известна със своите впечатляващи провинциални имения. Приемите и
Коментари Харесай

Английски крем от цариградско грозде по рецепта на Мери Бери

Англия е известна със своите впечатляващи провинциални имения. Приемите и празненствата, които са се случвали в тях през годините, са диктували трендовете във връзка с храната. Потопете се в атмосферата им с Мери Бери, която ще ни разкрие тайната по какъв начин да подготвяме съвременни и вкусни предписания, въодушевени от историята.Мери Роза Алийн Хънингс, по-известна на нашата аудитория като Мери Бери, е английска кулинарна писателка, готвачка и телевизионна водеща със забележителна кариера. На 22-годишна възраст учи в кулинарното учебно заведение „ Льо кордон бльо “ в Париж. След завършването му стартира да се занимава с кулинарна публицистика, първо в списание „ Housewife “, а по-късно в „ Ideal Home “. Пише кулинарни книги, появява се на телевизионния екран. Оттогава до момента Мери Бери е написала над 70 книги. Открива свое кулинарно учебно заведение, пуска на пазара личен артикул – типичен дресинг за салата. От 2010 година до през днешния ден взе участие като арбитър или водеща на известни във Англия кулинарни надпревари. За приноса си към кулинарното изкуство през 2012 година е удостоена с Ордена на Британската империя.  В четирите епизода на поредицата „ Мери Бери – тайните на именията “ по канала 24 Kitchen ще забележим някои от най-обичаните и величествени британски провинциални домове през призмата на храната.Замъкът Хайклер в Хемпшир се прочу около фотосите на сериала „ Имението Даунтън “. Той е дом на осмите граф и графиня Карнарвън и е прочут с едни от най-пищните и влиятелни уикенд празненства в историята на британската аристокрация. Мери Бери открива какво е належащо, с цел да се поддържа подобен дом през днешния ден, като се среща с всички членове на фамилията и с личния състав. Отвежда ни в кухнята на имението, където основава вкусни малинови тарталети за следобедния чай, превъзходна дивечова яхния и подготвя комплицирано меню за огромна тържествена вечеря в духа на Викторианската ера, която приключва с изискания Английски крем с цариградско грозде и сироп от бъз, подготвен персонално от графинята.Бери отваря пред публиката вратите и на славната къща на Гудууд в Съсекс, на изящния палат Паудърхам в Девън и на царствения замък Скоун в Пъртшир, Шотландия. Английски крем от цариградско грозде по рецепта на Мери Бери  НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 г зелено цариградско грозде
100 г захар
3 с.л. сироп от бъз
200 г пълномаслена течна сметана
100 г пълномаслено кисело мляко
листа прясна ментаСложете зърната цариградско грозде в тенджерка дружно със захарта и сиропа от бъз. Бъркайте, до момента в който захарта се разтопи, а плодовете омекнат.Отделете 1/4 от омекналото цариградско грозде, а останалата част пасирайте. След това прецедете през фина цедилка, като притискате с лъжица, с цел да се отделят люспите. Поставете крема от цариградско грозде в ледник да стегне.
Разбийте сметаната до пухкавост. Добавете я към охладения крем дружно с киселото мляко. Разбъркайте до еднородност.Разпределете крема във високи стъклени чаши. Украсете с отделеното омекнало цариградско грозде и клонче мента.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР