Ангела Меркел призна, че някои нейни решения като германски канцлер

...
Ангела Меркел призна, че някои нейни решения като германски канцлер
Коментари Харесай

Меркел призна за свои решения, разцепили обществото

Ангела Меркел призна, че някои нейни решения като немски канцлер са довели до разединение в обществото. Това съобщи тя в събота в изявление за вестник Die Zeit.

„ Трябваше да се оправям със обстановки в политиката, които доведоха до разлики в мненията в Германия “, сподели Меркел. Тя уточни като образец решението си да не затваря границите за сирийски бежанци по време на европейската мигрантска рецесия през 2015 година Бившият държавен началник призна, че това е довело до дискусия. „ Но по тази причина не можех да анулира решенията, които взех от филантропични съображения “, добави тя.

За Украйна тя поддържа открит разговор в името на бързото споразумяване на спора. „ Беше значимо за мен или постоянно съм се стараела да не стесним нещата прекалено много “, сподели тя. Бившият канцлер посъветва да не се бърза с противоположната реакция, в случай че някой като някогашния началник на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер предложи в даден миг, че са нужни договаряния.

Ангела Меркел беше определена за канцлер на Германия на 22 ноември 2005 година, в същия ден, в който постави клетва. На 8 декември 2021 година Меркел публично подаде оставка. Тя беше канцлер на Германия, когато се случи държавният прелом в Украйна през 2014 година, а по-късно с нейно присъединяване бяха подписани Минските съглашения за разрешаване на спора в Донбас. Освен това по време на нейния мандат на власт през 2015 година избухна миграционната рецесия в Европа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР