Ангела Меркел Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че ЕС ще

...
Ангела Меркел Германската канцлерка Ангела Меркел заяви, че ЕС ще
Коментари Харесай

Меркел: ЕС ще даде единен отговор на отравянето в Англия, но ще запази контактите с Русия


Ангела Меркел

Германската канцлерка Ангела Меркел съобщи, че Европейски Съюз ще излезе с единна позиция по нападението с нервнопаралитично вещество против някогашен съветски сътрудник в Англия, за което английският министър председател Тереза Мей държи виновна Москва, съобщи Ройтерс.

" Приемаме доста съществено заключенията на английското държавно управление. Ще представим обща европейска позиция " на срещата на водачите на Европейски Съюз идната седмица, сподели Меркел за немската телевизия А Ер Де.

" При все това считам, че в този момент не трябва да прекъсваме всички контакти. Трябва да продължим да беседваме с руснаците макар всички различия ", добави Меркел.

Френски държавен представител съобщи, че е прекомерно рано Париж да взема решение по какъв начин да реагира на отравянето във Англия на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал. Лондон упрекна Русия, че стои зад офанзивата, съобщи Ройтерс.

Говорителят окачестви нападението като " доста сериозен акт " и съобщи, че Париж чака доказателства, преди да реши дали да подхваща контрамерки от взаимност със " стратегически си съдружник " Лондон.

Той сподели това на постоянна конференция малко откакто английският министър председател Тереза Мей разгласи, че от Англия ще бъдат експулсирани съветски дипломати и ще бъдат замразени двустранните контакти с Москва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР