Ангел Заберски трио избра отново НДК и зала 6, за

...
Ангел Заберски трио избра отново НДК и зала 6, за
Коментари Харесай

Ангел Заберски трио с премиера на Like Jazz 3

Ангел Заберски трио избра още веднъж НДК и зала 6, с цел да показа третия си албум от поредицата " Like Jazz ", в която срещат класиката с джаза. На 6 октомври от 18 и 20 ч. феновете на известното трио ще могат да се насладят на формалната премиера на новия му албум, както и да бъдат първите, които ще го имат с подпис от тримата музиканти, научи ДУМА от пресцентъра на НДК.
Първият албум от поредицата излезе през 2016 година с творби на Шуман, Пучини, Чайковски и други, вторият - от 2018 година, показан под името " Малко нощна музика ", съдържаше пиеси на Бах, Рахманинов, Бетовен и други, а в този момент триото залага на композитори от интервала на Романтизма. Затова и музикалното му показване е озаглавено " Романтични пиеси ".
Третият албум, който триото записа, включва освен произведения от оперната и международната класика, само че залага и на танца, балета и валса. Чрез него слушателите ще се насладят на фамозното " Адажио " на Томазо Албинони, ще се допрян до " Хофманови разкази " на Офенбах, известни със своята " Баркарола ", ще разпознаят световноизвестния " Танц със саби " на Хачатурян, обичания " Сватбен марш " на Менделсон и най-популярното произведение на Равел, замислено като музика от балетна режисура за съветската актриса и танцьорка Ида Рубинщайн, близка на композитора - " Болеро ".
Сред музикалните изкушения, които ще чуе и публиката на концерта, са " Ноктюрно " на Шопен, както и неговия " Валс ", известните " Хуморески " на Дворжак, арията на тореадора в операта " Кармен " на Бизе.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР