Ангел Русев спечели за четвърти пореден път европейската титла по

...
Ангел Русев спечели за четвърти пореден път европейската титла по
Коментари Харесай

Ангел Русев спечели четвърта поредна европейска титла

Ангел Русев завоюва за четвърти следващ път европейската купа по повдигане на тежести. На шампионата в София 22-годишният Русев стигна до златото в най-леката категория при мъжете – до 55 кг. Той приключи с дуел от 244 кг.

Бронзов орден завоюва младежът Джан Зарков с дуел от 235 кг. Сребърният орден беше извоюван от грузинеца Рамини Шамилишвили с 241 кг.

Българите бяха над всички във второто придвижване – изтласкването. Там те реализираха двата най-хубави резултата.

Зарков се оправи поредно със 123, 129 и 133 кг, а Русев излезе на подиума чак откакто всички останали състезатели бяха завършили и с трите си опита. Той реализира 135 кг в първия си опит, който му донесе златото. Роденият в щангист опита да направи опит и на 140 кг за публиката в залата, само че не съумя.

Бронз в изтласкването завоюва испанецът Хосуе Брачи Гарсия със 131 кг. Той евентуално щеше да се бори и за европейската купа, само че не съумя да направи сполучлив опит в първото придвижване – изхвърлянето.

Там най-хубав бе турчинът Муамер Шахим със 112 кг. Втори с кг по-малко остана Шамилишвили, до момента в който Ангел Русев взе бронз в изхвърлянето със 109 кг. В първото придвижване Джан Зарков бе едвам осми със 102 кг.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР