Анево става най-благоустроеното и красиво село в Подбалкана, то ще

...
Анево става най-благоустроеното и красиво село в Подбалкана, то ще
Коментари Харесай

С голям празник три поколения откриха паркинг, път и мост в ...

Анево става най-благоустроеното и красиво село в Подбалкана, то ще продължава да се развива, а локалната власт да построява още придобивки за хората. Това споделиха десетки поданици на селото с кмета на общината Деян Дойнов, заместник-кмета на Сопот Николай Новаков и общински съветници.

„ Радвайте се, че живеете в Анево. През последните години изискванията за  живеещите тук се усъвършенстваха уверено,  това ще продължи и отсега нататък “, съобщи кметът на Анево Николай Николов, който бе хазаин на събитието. Той означи вниманието на общинското управление към развиването на Анево.

Срещата бе по  повод откриването  на огромен паркинг за живеещите в жилищните блокове, които се намират на Подбалканския път. Паркингът е с обвързван с републиканското трасе с нов път и мост.  Съоръженията бяха приключени преди броени дни, а откриването им бе планувано в събота, когато се отбелязва Деня на приемливост сред поколенията. Да отпразнуват откриването новата облага и беседват с управлението на общината пристигнаха  аневци от три генерации. В празничния ден те засвидетелстваха и толерантността между тях.

Жителите на селото показаха и нуждата благоустрояването да продължи. Те желаеха на пътя, който свързва жилищните блокове, новия паркинг и Подбалканския път да бъде построен парапет. Участъкът е доста стръмен и дълъг и през дъждовните и снежните дни придвижването на пешеходците по него ще бъде мъчно, означиха живеещите в региона.

Според хората е належащо да се построи ограда към детската площадка, с цел да се предотвратят произшествия на републиканския път. Жителите на региона желаеха и контейнери за зелени боклуци.

Общината е договорила доставянето на компостери за Сопот и Анево, те ще бъдат сложени до месец март 2023 година, стана ясно на срещата. Жителите на Анево обявиха още, че желаят в селото да има общопрактикуващ доктор най-малко три дни в седмицата и подпомагане на общината в региона да бъде оголен хранителен магазин.

Кметът на община Сопот Деян Дойнов благодари за интензивността на аневци  и на кмета Николай Николов освен при слагането, само че и при решение на проблемите. По случай Деня на толерантността сред поколенията той похвали локалните хора  за положителните връзки посред им.

Срещата приключи с огромен празник с присъединяване на певчески обединения от Сопот и района.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР