Анета Янева от Велико Търново, която е самотна майка на

...
Анета Янева от Велико Търново, която е самотна майка на
Коментари Харесай

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца

Анета Янева от Велико Търново, която е самотна майка на две деца, едното от които вечно приковано към инвалидна количка, към този момент има има нов дом. Жената и момчетата, които бедстваха в една стая в покрайнините на остарялата столица, са настанени в общинско жилище във великотърновския квартал Зона В. До в този момент Анета и двамата й синове живееха във вилната зона край манастира „ Света Троица “ в много мизерни битови условия. Те обитаваха помещение в остаряла къща, а години наред Ани бе принудена всекидневно да изминава по 4 километра с инвалидната количка на 15-годишният Пресиян до най-близката автобусна спирка, с цел да води момчето на учебно заведение, а по-малкото дете на детска градина.

 ani1

Съдбата на Ани и болният й от мускулна дистрофия наследник Пресиян развълнува десетки търновци. След изявления по медиите, общинската администрация взе ограничения Анета и децата й да бъдат настанени предпочитано в общинско жилище, като след януари процедурата бе стартирана, а в края на март великотърновката получила ключове за гарсониерата.

От историята на Ани се трогна и Милен Ангелов от старопрестолния град, който е притежател на организация за недвижими парцели и прави поправки на жилища, и къщи. Научил, че търновката се мести в ново жилище, той й предложил да го ремонтира безплатно, с цел да стане по- уютно и приветливо за живеене. Анета Янева с признателност приела жеста, защото жилището, който получила, бил в много безстопанствен тип по виновност на предходния наемател. Брокерът не се поколебал да изпрати майстори, които да шпакловат и измажат целия апартамент, както и да подменят счупени стъкла и дограма.

„ Постарахме се първоначално да освежим жилището и да подсигурим най- нужното, сменихме счупените дограми, освежихме стените и ремонтирахме някои електроуреди, описа Милен Ангелов.

„ Израсъл съм единствено с мама и знам по какъв начин сме се чувствали и това ме кара в този момент да оказвам помощ на хора в потребност! “, показа Милен.

Той добави, че от дребен изгубил татко си и това е следващият благотворителен жест, който прави към обществено слаби и заболели хора. По думите му, най- доста се трогва от орисите на заболели деца и по тази причина неотдавна дарил сума за лекуването на Никол Георгиева, която страда от сарком на Юинг.

На Ани към този момент не и се постанова да върви с километри пеш, с цел да заведе Пресиан на учебно заведение, защото от в този момент нататък учителите от Професионалната гимназия по фешън дизайн ще го посещават вкъщи.

„ Нямам думи да изразя благодарността си към медиите, към общината и към Милен! “, споделя разчувствана и Анета. Щастлив от новия си дом е и Пресиян.

„ Аз не съм се отказал от фантазията си да стана коафьор и да оказвам помощ на мама и на брат ми! “, безапелационен е Пресиян.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР