Анексираните от Русия украински области трябва да бъдат включени в

...
Анексираните от Русия украински области трябва да бъдат включени в
Коментари Харесай

Путин нареди изготвяне на специална програма за развитието на анексираните територии

Анексираните от Русия украински области би трябвало да бъдат включени в осъществяването на всички национални планове, съобщи съветският президент Владимир Путин на среща с държавното управление. Голяма част от срещата на президента с кабинета на министрите беше отдадена на стопански въпроси. Владимир Путин обаче засегна и проблемите на съветската войска и новите територии.

Путин даде обещание, че всички проблеми, свързани с материалното застраховане на частите, участващи в така наречен " специфична интервенция ", ще бъдат решени.

" Новите райони на Руската федерация би трябвало да бъдат включени в осъществяването на националните планове. Освен това поддръжката за жителите на освободените територии би трябвало да бъде обезпечена още в този момент, макар продължаващите военни дейности ", сподели Путин.

Той напомни, че е наредил на кабинета " до края на това тримесечие да изготви специфична стратегия за развиването на новите федерални единици ". " До 2030 година те би трябвало да преминат на общоруското ниво на положението на инфраструктурата, на обществените услуги и доста други параметри на качеството на живот ", посочи президентът и разпореди на държавното управление, на федералните служби и на регионалните шефове " да разработят всички елементи от тази стратегия по оптимално явен и съгласуван метод ".

Президентът на Русия разкритикува неналичието на поръчки за военни и цивилен самолети от страна на производителите на самолети, като разпореди на ръководителя на Министерството на индустрията и търговията Денис Мантуров да работи по въпроса с съветското Министерство на защитата.

Допълнителните доходи от петрол и газ в бюджета на страната възлизат на към 200 милиарда рубли, което ще реши всички проблеми, пред които е изправена Русия. Отстъпките от цената на съветския нефт не би трябвало да основават проблеми за вътрешния бюджет и чака съответни оферти по този въпрос, сподели още Путин.

Конкурентите на Русия употребяват политически принадлежности, с цел да затруднят живота на съветските петролни и газови компании.

Инфлацията в Русия през 2022 година е 11,9%. Според Максим Решетников, началник на съветското министерство на икономическото развиване, през второто тримесечие на тази година тя би трябвало да падне под целевите 4%.

Путин съобщи, че е належащо да се укрепи финансовият суверенитет на страната и да се реализира без значение развиване на страната макар външния напън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР