Анегрет Крамп-Каренбауер бе назначена днес за министър на отбраната на

...
Анегрет Крамп-Каренбауер бе назначена днес за министър на отбраната на
Коментари Харесай

Крамп-Каренбауер стана германски военен министър

Анегрет Крамп-Каренбауер бе назначена през днешния ден за министър на защитата на Германия, откакто дългогодишната й предшественичка на поста Урсула фон дер Лайен бе определена за ръководител на Европейската комисия, съобщи ДПА.

Фон дер Лайен ще встъпи в служба чак през ноември. Вчера вечерта, след одобряването й от Европарламента, изненадващо бе обявено, че на нейно място за министър на защитата ще бъде назначена лидерката на Християндемократическия съюз Анегрет Крамп-Каренбауер, считана за доближена на Меркел.

Кметът на Берлин Михаел Мюлер, замествайки немския президент Франк-Валтер Щайнмайер, който е в отпуск, връчи през днешния ден на Каренбауер формалния документ за назначението й на гала в немската столица.

В церемонията взеха присъединяване канцлерката Ангела Меркел и досегашната министърка Урсула фон дер Лайен - и двете съпартийки на Каренбауер. Докато кметът говореше, Меркел седеше.

След това досегашната и новата министърка на защитата се насочиха към постройката на министерството в Берлин, където бяха посрещнати с военни почести. Каренбауер даде обещание да концентрира работата си върху благосъстоянието на бойците, обявявайки го за върховен политически приоритет.

Назначаването на Каренбауер бе изненадващо, тъй като по-рано тя бе декларирала, че ще се откаже от министерски пост, с цел да се концентрира върху управлението на ХДС, показва ДПА, цитирайки неназовани източници. Тя наследи Меркел отпред на консервативния ХДС в края на предходната година и е считана за нейно протеже.

Тя обаче ще би трябвало да изчака с формалното полагане на клетва на новия си пост до идната сряда, когато немските депутати ще се съберат на изключителна сесия, с цел да одобрят назначението й, заяви държавен представител.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР