Андрю Бейли Британското правителство официално избра наследника на Марк Карни

...
Андрю Бейли Британското правителство официално избра наследника на Марк Карни
Коментари Харесай

Андрю Бейли застава начело на Bank of England

Андрю Бейли

Британското държавно управление публично избра наследника на Марк Карни отпред на Bank of England. Андрю Бейли, банкер с 30-годишен опит в централната банка, ще стане публично идващият гуверньор, написа Reuters. Той ще води Bank of England след излизането на Англия от Европейския съюз и по време на договарянията за комерсиална договорка след развода сред двете страни. Първоначалните упования бяха, че тази чест ще се падне на Марк Карни, само че практическото излизане на страната от Европейски Съюз се забави с две години.

Бейли ще се сблъска със комплицираната задача да обезпечи допустимо най-леката промяна на петата по величина стопанска система в света и съответно нейния голям финансов бранш. Той има опит в ръководството на сходен вид интервенции, главно поради активността му по време и след финансовата рецесия. В момента Бейли дава отговор за отдела на централната банка по финансово държание.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Андрю се потвърди като извънреден претендент измежду доста мощна конкуренция ", разяснява финансовият министър Саджид Джавид пред медиите. " Той е верният човек да води централната банка сега, в който ковем новото си бъдеще отвън Европейски Съюз и би трябвало да създадем благоприятни условия за всички в страната. "

Назначаването на правоприемник на Марк Карни беше забавено с към година, като повода беше фокусът на държавното управление върху договарянията за излизане от Европейския съюз. Карни ще остане на поста до 15 март, като преди този момент проектът беше той да напусне централната банка на 31 януари. Карни напуща поста с висока известност и като един от най-важните фактори огромна част от предстоящите разтърсвания във връзка с валута и финансовия бранш, да не се случат след вота на Англия да напусне Европейски Съюз през 2016 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР