Android ни дава възможност да управляваме входящите телефонни обаждания, за

...
Коментари Харесай

Отхвърляне и управление на телефонно обаждане: прости стъпки


Android ни дава опция да управляваме входящите телефонни позвънявания, с цел да не прекъсваме значимите моменти (снимка: CC0 Public Domain)

Всички имаме моменти, в които не ни е удобно да беседваме по телефона – да вземем за пример почиваме си след нощна промяна, слушаме значима презентация по време на семинар, обядваме с евентуален бизнес-партньор.

Телефоните под Android имат благоприятни условия за ръководство на позвъняванията, които да ни оказват помощ в сходни обстановки.

Блокиране на позвънявания

Ако не желаем да беседваме с обещано лице, опцията за блокиране на позвъняванията може да бъде потребна.

Функцията за блокиране на номера в Android разрешава да ограничим нежеланите позвънявания (снимка: TechNews.bg)

Отказване със известие

Един общителен метод да отхвърлим позвъняванията е да се простим и, в случай че преценим за нужно, да обещаем свързване на по-късен стадий. Зa тази цел в Android телефоните има алтернатива за отричане на входящо позвъняване с СМС. Съобщението нормално споделя нещо от рода на „ ангажиран съм тъкмо в този момент, ще се чуем по-късно “. Можем да настроим тези известия, с цел да ни е комфортно при повикване.

Функцията “Бързи отговори ” в Android ни разрешава да отхвърлим позвъняванията общително: с текстово известие (снимка: TechNews.bg)

Тук можете да активирате или деактивирате опцията за отменяне на позвъняване посредством изпращането на СМС. По-важното е, че можете да редактирате своите къси известия.

Текстовите известия за отхвърлени позвънявания нормално приканват към по-нататъшно позвъняване или различен тип връзка (снимка: TechNews.bg)

Когато телефонът зазвъни и не можете или не желаете да говорите, ще забележите, че покрай бутонa за отговор има алтернатива „ отговори със известие “.

Текстовете за отменяне на позвъняване в Android разрешават да не прекъсваме значимите моменти в живота си, без да сме груби към позвъняващия (снимка: TechNews.bg)

Можете да я докоснете/плъзнете и да изберете известието, което е най-подходящо за задачата.

Удобството на смарт телефона: можеш да откажеш позвъняване и да продължиш връзката по-късно или по различен канал (снимка: TechNews.bg)

Автоматично отменяне със известие

Добра алтернатива е и автоматизираното отменяне на позвъняванията с изпращане на известие. Разликата е, че в този случай не се постанова потребителят да огледа телефона си, да плъзне менюто за избор на отхвърлящи известия и да подбере подобаващия СМС – това се случва автоматизирано. Подходящо е за случаите, когато човек спи, ангажиран е с нещо същински значимо. Има и опция за блокиране на известия.

Запазете настройките си и отидете до раздела „ Отговори “ и включете автоматизирания отговор. Приложението ще изиска няколко позволения, с цел да има достъп до текстовете и да може да работи във фонов режим.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР