Андрей Солдатов - един от най-добрите познавачи в медиите на

...
Андрей Солдатов - един от най-добрите познавачи в медиите на
Коментари Харесай

Преследван в Русия журналист е посъветван да избягва България

Андрей Солдатов - един от най-хубавите познавачи в медиите на протичащото се в съветските спецслужби, бе посъветван да не пътува до България, тъй като страната е прекомерно близка до Москва, с цел да се усеща той в сигурност.

Според създаваното от чужбина рускоезично издание Meduza други сходни страни, чиято граница не е целесъобразно да пресича, са Унгария, Сърбия, Турция, Армения.

Срещу Солдатов бе заведено едно от първите каузи в Русия за " подправени " вести, откакто бе неразрешено да се популяризира под опасност от затвор до 15 години каквато и да било информация за войната в Украйна, друга от формалната. Според него правосъдното гонене е възмездие от ФСБ поради това, че журналистът е написал по какъв начин след неуспеха на първичната фаза на войната Владимир Путин е почнал репресии против отрасловия за Украйна Пети отдел в службата.

Валерия Аршинова, която е негова говорителка, позволява, че скоро делото ще влезе в съда и бързо ще има неоправдателно решение. Солдатов научил три седмици след началото на наказателното следствие против него - когато били блокирани банковите му сметки.

Обвинението е, че умишлено " и стимулиран от политическа ненавист " към управляващите и армията, дезинформирал доста хора за активността на армията.

Става дума за видеоинтервю, в което той споделя: " Ролята на политическия детайл, а затова и на спецслужбите, е доста огромна. Само по този начин можем да си разбираем, че в боевете вземат участие поделения, които въобще не са пригодни за тях. Всичките безумни фрагменти с изгорели колони на " Росгвардия ". С вас прелестно знаем от личен опит, че задачата на " Росгвардия " е да бие протестиращи, а не да взе участие в танкови сражения.

Въпреки това ги хвърлят на бойното поле - и е ясно за какво: тъй като на хората, възнамерявали интервенцията, наподобява, по политически претекстове им се коства, че тя не е военна, а нещо като полицейска. Трябва да се оправим с някакви бандити там и всичко ще бъде безшумно и умерено, всички ще приветстват съветските войски. "

Източник: " Дневник "

Снимка: стоп кадър/ YouTube

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР