Андрей Рубльов откри кампанията си на Мастърс турнира в Маями

...
Андрей Рубльов откри кампанията си на Мастърс турнира в Маями
Коментари Харесай

Отлично начало в Маями: Рубльов смълча домакините с успех над една от сензациите от АО

Андрей Рубльов откри акцията си на Мастърс шампионата в Маями с безапелационна двусетова победа, откакто наложи волята си над една от огромните очаквания на домакините в лицето на Джей Джей Улф, който през януари доближи до осминафиналната фаза на Откритото състезание на Австралия. Руснакът, който при започване на месеца игра край в Дубай, през днешния ден още веднъж показва доста високо равнище на игра и разочарова локалната аудитория, отстранявайки американеца след 7:6(4) 6:4. По този метод международният №7 си обезпечи място в идващия стадий на надпреварата, където му следва да се изправи против спечелилия от конфликта сред Миомир Кецманович и Уго Юмбер.

Началото на мача бе белязано от серия грешки на по-високоранкирания играч, който инкасира пробив още в откриващото си подаване. Той опитваше да постанова офанзивния си жанр на игра, само че локалният любим сполучливо контраатакуваше и съумя да опази задатъка си до 5:4. Сервирайки за спечелването на сета обаче, американецът бе притиснат от чудесно пласираните ретури на съперника и по този начин ранният пробив бе върнат, след което разумно се стигна до тайбрек. В него самодейността бе напълно на страната на любимеца, който с помощта на вездесъщия си форхенд пречупи отбраната на Улф и откри сметката си в общия резултат.

Втората част започва с няколко равностойни гейма, протекли под цялостната доминация на сервиращите играчи. Паритетът остана недокоснат до 3:3, когато руснакът още веднъж пласира серия от мощни удари, приземили се в оптималната непосредственост до линиите, и реализира късен брейк. Макар да изпита усложнения в гейма, в който подаваше за крайната победа, то Рубльов сподели класата си и не разреши да се стигне до поврат, поставяйки точка на срещата след тъкмо час и 42 минути игра.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР