Андрей Райчев заяви: Друг страх е войната, защото България е

...
Андрей Райчев заяви: Друг страх е войната, защото България е
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Путин превръща страната си във втория Виетнам. Китай пое Русия на буксир

Андрей Райчев съобщи: " Друг боязън е войната, тъй като България е прифронтова страна с извънредно неприятна вероятност спорът да се принесе в Приднестровието. И с извънредно неприятния факт, че Китай пое Русия на буксир. Тази война ще продължи безпределно. Путин прави ужасяваща услуга на своята страна, тъй като тя се трансформира във втория Виетнам. Напът е това място да се трансформира във безконечен абсцес. Заради това нашите съдружници споделят - би трябвало непоклатимост. Това изисква от нас консенсус ".

 

Андрей Райчев разясни: " Правителство би трябвало да има, само че не може. България се лута сред би трябвало, само че не може. Но се лута не политическата класа, а електоратът. Политическата класа е доста изтощена, макар че не се издава. С смут гледа по какъв начин наесен ще ни чакат два пъти избори, тъй като законът не разрешава да има локални и парламентарни избори по едно и също време ". Той добави, че политиците желаят да създадат коалиция, само че не смеят поради боязън от електората: " България е прехарчила, има едни 10 млрд, които стърчат в бюджета и няма по какъв начин да се платят. Пенсиите, заплатите са надути до степен, че България не може да ги създава. Следователно новият министър-председател би трябвало да излезе и да каже - " момчета, има проблем, замразяваме това, махаме това ".

 

Райчев показа и написаната от него и Кънчо Стойчев книга " Време и нищо ".

" Това е философия, не просвета - философията не разделяне на труда, обвързване, властова интензивност, а свободно реене на душата в Космоса, тя лекува душата... Модерният човек е неделикатен човек, той счита, че целият свят му е даден - може да го трансформира, мачка. Ние предлагаме по-смирена процедура и огромният роман да бъде адресиран към сегашното като развръзка - какви истории ни докараха дотук, какви разкази ни докараха до това състояние. Затова при нас огромният роман е роман за разказите ".

 

Райчев уточни, че хората " постоянно вършат опити да разгадаят " какво е живот ". Но съумяват единствено когато намират невидими допреди структури. За да си обяснят " топлота ", дълго търсят някакво особено вещество, което телата към нас да обменят. Но и " температура " се оказва характерност на недостъпна за окото динамичност.

Хората постоянно вършат опити да разгадаят " какво е живот ". Но съумяват единствено когато намират невидими допреди структури. За да си обяснят " топлота ", дълго търсят някакво особено вещество, което телата към нас да обменят. 

 

Райчев подсети, че " температура " се оказва характерност на недостъпна за окото динамичност. На каква обаче " конструкция " би могло да бъде израз времето? Централна за нашия метод е концепцията, че " обществено време " може да се проучва посредством разглеждане на възникването и устройството на обществените предмети (строго казано: на посреднически структури). " Време " е последица от това устройство, бидейки негова неразбираема и като че ли вълшебна сянка. Времето – ще се опитаме да ви убедим – е обективно годна заблуда: точно  както е " на практика правилно ", че Слънцето се върти към Земята или че парите са движимост. Наричаме този метод " огледална философия ", като тук " огледално " е просто превод от Хегеловото " спекулативно ", което – постоянно и неопределено! – бива наричано и " диалектическо ".

 

Социологът добави: " По-важно е, че настояваме на думата " философия " в най-първоначалното нейно звучене: тя не е просвета, не е обвързване, не е властова интензивност, не е присъединяване в разделянето на труда. Затова споделяме, че тези наши разкази са адресирани не към специфичен кръг жреци, учени, властници. Обратно: обръщаме се към всеки толерантен и свободен човек. Philosophia medetur animis. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР