Андрей Райчев: Всички фактори са в полза на Борисов. Тръмп

...
Андрей Райчев: Всички фактори са в полза на Борисов. Тръмп
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Всички фактори са в полза на Борисов. Тръмп президент ще му вдигне още акциите

Андрей Райчев: Всички фактори са в интерес на Борисов. Тръмп президент ще му вдигне още акциите. В момента всички фактори са в интерес на Бойко Борисов, а в случай че Доналд Тръмп стане президент, това ще вдигне още повече акциите на водача на ГЕРБ, счита социологът Андрей Райчев.

Той разказа по какъв начин двете обединения – ПП/ДБ и ГЕРБ-СДС влизат в договарянията за държавно управление:

ПП/ДБ не желае избори, в случай че Борисов се съгласи да играе на същите условия – Габриел министър председател, Асен Василев финансов министър, Тагарев боен, някои регулатори, кабинет без да се назовава коалиция и без Движение за права и свободи.

Борисов влиза с концепция за коалиция, без Асен Василев и с офанзива към Тагарев.

 

Пред Българска национална телевизия Андрей Райчев предвижда и какво ще се случи, в случай че се стигне до нови парламентарни избори:

ГЕРБ ще води с 6%, т.е. повече от в този момент. Какво ще се промени – мандатът отива при Борисов и той стартира да споделя „ хайде да вършим тази евроатлантическата коалиция. “ Тоест същото, обаче към този момент няма да е натискайте Борисов да влезе в тази коалиция, а дипломатическият напън ще е към ПП/ДБ към този момент.

Второ, наближават изборите в Съединени американски щати. Борисов, който има положителни връзки с Тръмп, който разреши Турски поток, в случай че стане президент, това ще вдигне акциите на Борисов. Тоест, всички фактори са в интерес на Борисов и алтернативата е – в този момент избори или да изчакам още малко за избори.

Фактическият министър председател в този момент е Асен Василев, съобщи още Райчев.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР