Андрей Пионтковски, Каспаров.РуПрез последните няколко дни бяха изказани много противоречиви

...
Андрей Пионтковски, Каспаров.РуПрез последните няколко дни бяха изказани много противоречиви
Коментари Харесай

Денят на Пригожин или за кого работи собственикът на ЧВК „Вагнер“

Андрей Пионтковски, Каспаров.Ру

През последните няколко дни бяха изказани доста спорни версии по отношение на трагичните събития в Русия на 23-24 юни.

Редакторите на Kasparov.Ru ме поканиха да изразя своята позиция. Приех на драго сърце, още повече че към този момент го направих преди към месец с текст, с визионерското заглавие „ Денят на Пригожин “. И този откъс в дословния смисъл е съответстващ към сегашния миг.

На 28.05.2023 година Путин загуби надзор над спора сред ЧВК „ Вагнер “ и Министерството на защитата, който той умишлено сътвори преди година, с цел да упрекна генералите за провалянето в отприщената от него (Путин) война. Днес Пригожин извършва НЕГОВАТА поръчка. Дори единствено тъй като със своя свиреп инстинкт осъзнава, че това е неизгодно за него. Нито като предприемач, нито като водач на тайфа.

И не става въпрос за инцидентно подхвърлена от него ремарка за щастливия дядо, цялостен егоцентрик. Трябва да сте безспорни ексцентрици, с цел да не чуете какво тъкмо бръщолеви и крещи из града и по света този харизматичен персонаж, много присъщ за острите обрати в историята на Русия.

„ НЕ НИЕ измислихме (и кой тъкмо, чудя се?!) тази специфична интервенция и отприщихме безмозъчната педерастична братоубийствена война. НЕ НИЕ жестоко газихме с ботуши по цялата територия на Украйна. НЕ НИЕ бяхме прецакани край Киев, Суми, Чернигов, Харков, Херсон.

НИЕ дойдохме да спасим Родината, когата бяхме призовани. НИЕ освободихме Артемовск и МО би трябвало да прозре това. Шойгу и Герасимов би трябвало да бъдат разстреляни. Или ще ги обесим на Червения площад.

Децата на елита затръстяват, а децата на елементарните хора – отиват в траповете, раздрани на части. Както през 1917 година, когато всичко приключи с гражданска война. Войниците ще се разправят с тези, които ги хвърлиха в тази покруса. Ще настъпи Вартоломеевата нощ. "

Украинците ще възстановят границите си до 2014 година и ще го създадат елементарно

Разпространяването на последните гръмки речи на Пригожин не е по заповед на Путин, а дейно осъществена многостранна хибридна интервенция, която има за цел да приготви популацията на Руската федерация за неизбежно проваляне във войната (връщане на Русия в границите от 1991 г.). „ Човекът от народа ” Пригожин е извънредно добър избор за фронтмен на тази интервенция. Но се прави от една група хора, които разполагат с не по-малко власт и финансов запас, с които разполага Пригожин. Тяхната цел е да запазят властта и голямата благосъстоятелност (която имат в страната) след провалянето на Русия във войната. Нещо повече, те даже ще се усилят вследствие на незаконно преразпределение на имуществото на националните предатели, които към този момент са нарочени за виновници за бъдещото проваляне. Затова пугачовско-ленинските апели на Пригожин „ да одерем кожите на изедниците “ на Рубльовка, не са инцидентни. Дране на кожи сигурно ще има, само че не стихийно, а извънредно съгласно листата, утвърден авансово от Комитета за национално избавление. Между другото, имението, в което живее семейство на Пригожин в Санкт Петербург, не отстъпва с безвкусния си разкош на най-предизвикателните модели на Рубльов.

На Пригожин му е поверено да играе решаваща роля в цялата тази интервенция

30-те милиона съветски наборници ще посрещнат с облекчение и надълбоко възприятие на удовлетворение първия декрет на новото държавно управление - анулацията на указа на Путин за мобилизацията - и вечно ще останат негови горещи поддръжници. Няма проблеми с тях. Но към 10-15% от популацията – уверени Z-патриоти, са същински шибани съветски фашисти. Как могат да одобряват концепцията за проваляне и в това време да запазят властта? В това точно е незаместим Пригожин. Цялото това полупрестъпно племе вижда в него себе си, въодушевено приема антиелитарното мислене на бандита-милиардер, жадно поглъщайки неговата сегашна истина. И тази Истина тактично и деликатно ги доближава до концепцията за капитулацията. И най-после той тържествено ще им разгласи, че обществената екзекуция на предателите на родината Шойгу и Герасимов е историческа победа на съветския дух в нашата Трета отечествена война против нападението на 60 страни: англосаксонците и техните спътници. Ние спасихме Родината си. И популярност Богу, до нуклеарни оръжия не се стигна. Така груповият Пригожин ще успее да успокои личното си население и не на последно място Запада. Неговата доста разбираема непрекъсната антиядрена изразителност е първият външнополитически сигнал към „ новото “ съветско държавно управление (urbi et orbi)

И по този начин, за кого или по-скоро с кого работи Пригожин?

Първото съмнение е кандидатурата на Юрий Ковалчук, най-близкият другар на Путин, неговият геополитически гуру, въодушевил владетеля в този дръзновен проект - да преобърне международната история с едно мятане на зара - да отмъсти на Запада за провалянето на Съюз на съветските социалистически републики през Трета международна война (студена). Сега, когато огромният проект на Ковалчук се провали, е изцяло безсмислено да се стремим към някакви дребни части земя от украинска територия. А " приятелят " Путин за него към този момент не е свещеният инструмент, посредством който да бъде погубен омразния Запад.

Да, Ковалчук ще се окаже незаместим, когато би трябвало да убеди Путин да подпише указа за личната си оставка.

Но за първите функции са нужни фигури, които са още по-решителни, способни непосредствено да дават заповеди на правоприлагащите органи. Освен това интервенцията наподобява навлиза в практическата си, решителна фаза.

Вижда се един групов артист, който бих нарекъл ГКГБ – дълбокото Комитет за Държавна сигурност (на СССР)

Очевидно в този момент ДКГБ се стреми да откри надзор върху армията и най-много върху нейните основни структури за поддържане на властта. Пригожин към този момент разгласи имената на военачалник от армията и генерал-полковник, които са планувани за длъжностите министър на защитата и шеф на Генералния щаб.

Ххх

На 23-24 юни Партията на почетната капитулация (ППК) организира доста интензивно мероприятие. Руската страна изглеждаше в очите на личното си население и външния свят като класическа провалена страна. Апотеоз на тази интервенция беше преодоляването от углавния нарушител и без нито един изстрел (и даже без съпротива) на щаба на Южния боен окръг и раболепното държание на двама генерал-лейтенанти, които ръководеха войната в Украйна от този щаб. При все, че защитата на щаба не извърши дълга си, генералите трябваше персонално да гръмнат Пригожин със служебното си оръжие, а не да беседват с него на скамейка.

През тези 2 дни ППК реши две значими за себе си задания.

Първо, тя изплаши до гибел Путин, който даже избяга за известно време от Москва в своята дребна татковина. Щастливият дядо открил, че няма нито правилни чиновници по сигурността, нито народ, които да го обича. Жителите на Ростов изпратиха вагнеровците като герои, откакто Путин ги атакува като предатели на Родината.

Второ, всеки руснак дефинитивно се убеди, че такава страна би трябвало да излезе от войната с Украйна допустимо най-скоро.

Тогава за какво Пригожин не завладя Москва?

И за какво му е? Всички цели на дейното му мероприятие към този момент са реализирани. Лидерите на ППК няма да тръгнат по кабинетите в Кремъл поради труповете на офицери от персоналната защита на Путин. В тях ще влязат съществени и уважавани хора в осъществяване на настоящи законни укази на краткотрайно изпълняващия президент само че Русия Мишустин.

Но какво да кажем за персоналната сигурност на самия Пригожин? И какви проблеми произтичат от това? Разбира се, той не има вяра на нито една дума на паталогичните лъжци Путин и Лукашенко. Гаранции за цялост за предходния интервал му дадоха напълно други хора. Сред тях може би е доста обещаващия млад политик Алексей Дюмин. Единственият губернатор на Централна Русия, апропо, който не направи видео, като тези, изобличаващи Пригожин.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР