Андрей Гюров и Любомир Каримански са кандидатите за управител на

...
Андрей Гюров и Любомир Каримански са кандидатите за управител на
Коментари Харесай

Депутатите Гюров и Каримански


Андрей Гюров и Любомир Каримански са претендентите за шеф на Българска народна банка. Гюров е предлагането на " Продължаваме промяната ", а Каримански на " ИТН ".

ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Демократична България не са внасяли кандидатури .

От " Възраждане " оповестиха, че няма да внасят предложение. Те категорично прецизираха, че не вършат предложение не тъй като нямат готови хора, а тъй като считат, че назначението ще бъде политическо, а не на база опит.
 

 Андрей Гюров БГНЕС
Андрей Гюров

Днес в края на деня изтече срокът, в който парламентарните групи можеха да вършат оферти за шеф на Българска народна банка. Това е втората процедура за избор на шеф на банката. До нея се стигна откакто при първата процедура нямаше препоръчани претенденти.

Процедурните правила плануват препоръчаните претенденти да бъдат тествани за принадлежност към Българска народна армия и Държавна сигурност. Следва да бъдат изслушани от Комисията по бюджет и финанси. След това пленарната зала ще реши кой ще бъде определен за управите на Българска народна банка, в случай че никой от претендентите не получи нужната поддръжка, ще се пристъпи към пускане на това процедура.

 Каримански БГНЕС
Любомир Каримански

Управителят на Българската национална банка се избира от Народното събрание. Парламентът избира подуправителите-ръководители на главните ръководства. Другите трима членове на управителния съвет се назначават от президента на републиката.

Мандатът на членовете на управителния съвет е 6 години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР