Андрей Демирев е български журналист и футболен коментатор, който повече

...
Андрей Демирев е български журналист и футболен коментатор, който повече
Коментари Харесай

Журналистът Андрей Демирев от Испания: 27 юни е крайната дата за възобновяване на Ла Лига

Андрей Демирев е български публицист и футболен коментатор, който повече от 30 години живее в Билбао, Испания. В изявление за Sportal.bg и Sportal TV той описа по какъв начин ще се отрази финансовата рецесия, провокирана от пандемията с ковид, на клубовете от Ла Лига и кои от тях са в най-тежко състояние.

" Испанските клубове са мощно ощетени от рецесията. От началото на май не влиза нищо в касите им. В най-хубаво финансово състояние е Атлетик Билбао, който има оперативна сума в касата си от 188 милиона евро. Това е нещо неповторимо, тъй като знаете, че Атлетик се подхранва единствено от лични фрагменти. Може да взимат играчите на тима единствено при заплащане на клаузата по договорите, както беше с Аймерик Лапорт - 60 млн. или Кепа Арисабалага - 80 млн. ", изясни Демирев.  Футболистите на Атлетико понижиха заплатите си със 70% и ще подкрепят чиновниците
" Освен Атлетик, други клубове, които имат негативен чист дълг, са Ейбар с 40 милиона в касата си, Реал Мадрид с 38 млн. С позитивно салдо са също Селта, Севиля, Виляреал, само че има и тимове, които са с доста съществени задължения. Рекордьор е Атлетико Мадрид с 522 млн. отговорности, по-късно е Валенсия с 291 млн. и Барселона с 217 млн. Тези клубове би трябвало да търсят метод да обезвреждат това неприятно финансово състояние ".

" Има тимове, които са изправени пред банкрут, в случай че шампионата не бъде възобновено. Ситуацията е доста сериозна. Според президента на футболната федерация на Испания Хавиер Тевас - испанското футболно състезание би трябвало да бъде обновено най-късно до 27 юни. Това е последната допустима дата. От " Медия ПРО " - притежателят на правата за испанския футбол, обявиха, че шампионата би трябвало да се изиграе непременно, тъй като Испания не може да си разреши лукса да се лиши от 800 милиона евро, които ще дойдат от телевизионните права. Големите клубове като Атлетико и Барселона имат големи отговорности, само че те могат да ги погасят с разнообразни типове активи. Затова те не са притискани от Лигата ", разкри Демирев.  Ла Лига ще загуби общо 957 млн. евро, в случай че шампионата не се възобнови
" На Реал Мадрид му следва да обнови " Сантиаго Бернабеу ", където ще отидат доста средства. Въпреки че тимът бе деен на трансферния пазар, въпреки всичко си сложи някои ограничавания. Като случая с Пол погба, който Зидан мощно искаше в отбора. Дори Реал има финансови ограничавания. В Барселона е друго. Ръководството, посредством медиите, разгласи, че играчите не желаят да си понижават заплатите в сложния миг. Това обаче бе опровергано след това в декларация от Меси и компания. В нея бе посочено, че са подготвени да се лишат от 80% от възнагражденията си. Освен това играчите дават 2% от заплатите си, с цел да се компенсират чиновниците на Барселона.

Ако шампионатите не бъдат обновени, ще настане огромна каша на трансферния пазар. Има играчи които са с изтичащи контракти до 30 юни, има и такива, които са преотстъпени. Какво ще става с тях, в случай че шампионатът се възобнови след тази дата? Ще се появят конфликтни обстановки. Логично е на пазара да се чакат редица ограничавания. Намаления на трансферните суми най-много. На броя на осъществените покупко-продажби. Може, както желаеха от Англия, да бъде взето решение трансферният пазар да е отворен до края на годината. Общо взето летен и зимен да се слеят в едно ", добави Андрей Демрев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР