Андреа Коцолино е оставен под домашен арест в НеаполОбвинен е

...
Андреа Коцолино е оставен под домашен арест в НеаполОбвинен е
Коментари Харесай

Евродепутат от „Катаргейт“ влезе в затвора и излезе

Андреа Коцолино е оставен под домакински арест в Неапол
Обвинен е за корупция и пране на пари, имунитетът му бе свален

През 2011 година закарал хиляди китайци да гласоподават под строй за Демократическата партия

Италианският евродепутат от левицата Андреа Коцолино прекара единствено една нощ в строго охранявания неаполитански затвор “Поджореале ”, където доминират жителите от локалната мафия “Ла камора ”.

60-годишният мастит деятел на лявата Демократическа партия бе вкаран там в петък вечерта, откакто сътрудници на Финансовата армия го закопчаха по искане на проверяващия аферата “Катаргейт ” брюкселски съдия-следовател Мишел Клез. Магистратът упреква Коцолино в корупция и пране на пари, а задържането му стана допустимо откакто на 2 февруари Европарламентът сне на преднамерено пленарно съвещание неговия имунитет и този на белгийския евродепутат Марк Тарабела.

Но в събота сутринта юристите на Коцолино го изкараха болен, след което той напусна “Поджореале ” и се насочи към огромната си къща в баровската махала на Неапол. Ще остане там под домакински арест и към този момент няма да бъде акстрадиран в Белгия заради влошено здравословно положение.

В обобщенията си за присъединяване на аса на италианските демократи Андреа Коцолино в тресящата Европарламента корупционна спекулация “Катаргейт ” политическите наблюдаващи в Рим и Милано акцентират, че той е бил главното оръдие на намиращия се в белгийски затвор главатар на далаверата Антонио Пандзери. Както е известно, посредством записана в Брюксел неправителствена лобистка организация, последният е прокарвал в Европарламента решения в интерес на Катар и Мароко, обилно осребрявани от двете страни с милиони евро. И в качеството си на ръководител на комисията за другарски връзки с арабските страни от Близкия изток и на Дружеството за другарство с Мароко Коцолино е давал указания на сътрудниците си евродепутати от образувания от него стеснен кръг в каква тенденция да насочват дебатите и какви решения да вземат, по принцип следвайки постоянно напътствията на ортака в далаверата Пандзери.

Освен това неаполитанецът поддържал директен контакт и с посланика на Мароко във Варшава Бдерхаим Атмун, който на срещи в Париж и Брюксел му съобщавал какво чака от него държавното управление в Рабат.

Италианските вестници писаха през вчерашния ден, че ролята на италианския евродепутат на оръдие на “Катаргейт ” е била “изпята ” пред Мишел Клез от намиращите се в пандиза в Брюксел негови някогашни приятели Антонио Пандзери и Франческо Джорджи. Освен това белгийският магистрат разполагал със записи на телефонни диалози на Коцолино с негови сътрудници и техни асистенти, в които ги наставлявал по какъв начин да работят при решаването на съответен проблем, обвързван с лъскането на имиджа на Катар и Мароко. А в словесния портрет, който вършат на задържания евродепутат, медиите на Апенините напомнят неговия “подвиг ” през 2011 година, когато закарва под строй стотици китайци от региона на Неапол да гласоподават на районни избори за претендентите на Демократическата партия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР