Андреа Довициозо, трикратен вицешампион в Световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP,

...
Андреа Довициозо, трикратен вицешампион в Световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP,
Коментари Харесай

Довициозо прекратява кариерата си след Гран При на Сан Марино

Андреа Довициозо, троент вицешампион в Световния шампионат по мотоциклетизъм MotoGP, разгласи проектите си да се откаже от спорта идващия месец след надпреварата за Голямата премия на Сан Марино. Победителят в 24 надпревари във всички категории и международен първенец при 125-кубиковите мотоциклети през 2004 се отдръпва след подла първа половина на сезона, по време на която събра едвам 10 точки за сателитния отбор на Ямаха РНФ.

Тестовият водач на японския тим Кал Кръчлоу ще размени Довициозо след Гран При на Сан Марино за оставащите шест надпревари до края на акцията. 36-годишният Довициозо бе извикан по средата на предишния сезон да размени Франко Морбидели, когато бе промотиран в Ямаха.

Генералният шеф на Ямаха Лин Джарвис подчертава върху „ големите знания, опит и методологична натура “ на Довициозо, когато му предложили контракт до края на 2022 в средата на предходната година. „ За страдание, Андреа не съумя да извлече оптималния капацитет от М1 и резултатите не бяха от предстоящите, което закономерно разочарова Андреа. По време на лятната пауза, той ни удостовери желанието си да се откаже преди края на сезона “, сподели Джарвис.

Довициозо акцентира, че „ MotoGP се е трансформирал съществено “ откогато кара за последно за Ямаха през 2012. „ Ситуацията е доста друга оттогава. Така и не се почувствах удобно на мотора и не съумях да осъществявам капацитета му без значение от непрекъснатата поддръжка на Ямаха. Резултатите бяха негативни “, сподели той в отборно изказване.

Италианецът ще кара за последно на стартовата решетка на домашното съревнование в Мисано на 4 септември. Преди уикенда за Гран При на Англия, той е 22-и в генералното нареждане. Довициозо мина в Кралския клас през 2008, като завоюва 15 надпревари в топ категорията. Той бе покрай международната купа през 2017, като финишира втори и в идващите две години, непроменяемо зад Марк Маркес с Хонда. Той кара за Хонда (2008-11), преди престой в Ямаха (2012) и по-късно в Дукати до 2020.

BREAKING: announces his retirement and plan to step away from after Misano
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР